​До Дня міста у парку Ковалівському відкриють шаховий клуб

30.07.14, 13:30

У парку Ковалівському завершуються підготовчі роботи до встановлення шахового клубу, який відбудовується з ініціативи народного депутата України Станіслава Березкіна.

Станiслав Березкiн та Олександр Федорук
Станiслав Березкiн та Олександр Федорук
Днями народний депутат побував у парку та подивився, як тривають роботи по відновлення клубу. «Я з дитинства захоплююся шахами, дуже любив ходити в шаховий клуб, для мене це завжди було свято. І я дуже радий, що ми зможемо відродити шаховий клуб у Кіровограді. Мій онук Філіп, до речі, грає в шахи і зараз я навчаю грати свою внучку Софійку. Я з онуками обов’язково приходитиму в парк. Вірю, що ми зможемо відродити шахові традиції, підняти престиж інтелектуальної гри серед дітей та молоді», — сказав журналістам Станіслав Березкін.
За словами головного інженера Корпорації ССБ (саме це підприємство є підрядником і виконує будівельні роботи) Олександра Федорука, шаховий клуб подібний до того, що колись був у парку. Це буде цілісна дерев’яна конструкція, яку виготовляють в Коломиї Івано-Франківської області. Після встановлення конструкції потрібно буде кілька тижнів, щоб зробити дах та викласти плитку в приміщенні клубу, а також упорядкувати територію навколо.
Валерiй Андрющенк
Валерiй Андрющенк
Валерій Андрющенко, який живе поряд з парком, переконаний, що відродження шахового клубу – це гарна ідея. «Це дуже добре, що на противагу пивним наметам, які є в парку Ковалівському, буде шаховий клуб, де молоді люди та люди похилого віку зможуть відпочивати і грати в улюблену гру. Я пам’ятаю цей клуб, бо сам граю в шахи і приходив сюди у радянські часи і сподіваюсь, що, коли мій син повернеться зі Сходу, де зараз бере участь в АТО, ми ходитимемо сюди разом. До речі, тут поряд з шаховим клубом збиралися колекціонери, можливо, і цю традицію вдасться відродити». Відновлений шаховий клуб планують відкрити у вересні до Дня міста Кіровограда.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!