Гості Чемпіонату України у Кіровограді були вражені глядацькою активністю!

30.07.14, 15:00

Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді, що вперше в історії пройшов у Кіровограді, загалом пройшов успішно як для спортсменів нашої обласної федерації, так і для найкращих легкоатлетів України. Про це заявив на підсумковій преc-конференції у Кіровоградському прес-клубі головний тренер збірної Кіровоградської області Володимир Абраменко, пише Гречка

За словами пана Абраменко, поява цієї надсучасної легкоатлетичної арени на стадіоні "Зірка" підніме розвиток легкої атлетики у Кіровограді на якісно новий рівень: "В командному заліку атлети Кіровоградщини посіли 17 місце серед 27 областей. За останні роки це найвище для нас досягнення. Серед молоді наша область взагалі піднялася на 11 місце. Від провідної десятки нас відділили 5 очок. При тому рівні результатів, що показати найсильніші легкоатлети України, вважаю, що це достойний для нас виступ. Шкода, що спіткала невдача Дениса Тесленка бронзового призера командного Чемпіонату України, який на 400-метрівці з бар’єрами ішов третім, але зачепив останній перед фінішем бар’єр і посів лише сьоме місце".

Високі шанси на медаль мав і Віталій Пархоменко, який із третім часом кваліфікувався у фінал, але там був лише сьомим. Та загалом всі кіровоградські атлети показали найвищі свої результати у сезоні, а гості Чемпіонату України, що відбувся на стадіоні «Зірка», високо оцінили якість доріжок, обладнання та інфраструктуру, на якій проводилися змагання, залишилися задоволеними роботою суддів, волонтерів, були приємно вражені високою глядацькою зацікавленістю.

Нагадаємо, легкоатлети Кіровоградщини загалом завоювали на домашньому Чемпіонаті України 4 медалі: 2 золоті у стрибках у висоту серед молоді та чоловіків Дмитра Яковенка, «срібло» серед молоді на 800-метрівці Олександра Шелеста і молодіжну «бронзу» на 200-метрівці Яни Качур.

Геннадій Заболотний та відомий легкоатлет Богдан Бондаренко, автор фото - Олена Карпенко
Геннадій Заболотний та відомий легкоатлет Богдан Бондаренко, автор фото - Олена Карпенко
Президент обласної федерації легкої атлетики Геннадій Заболотний під час прес-конференції у прес-клубі подякував усім, завдяки чиїм зусиллям турнір відбувся - партнерам, журналістам, тренерам, суддям, волонтерам і глядачам. Геннадій Вадимович підкреслив, що перший турнір став гарним випробуванням спільних ефективних дій великої команди, яка працювала над підготовкою Чемпіонату, і випробування пройшли вдало. Далі на Кіровоград чекають наступні турніри.

Геннадій Заболотний: «Фінансування одного Чемпіонату України, який планується на 29-31 вересня, уже підтверджено. Очікуємо близько 1000 гостей. Другий – на тиждень пізніше. Цей чемпіонат проводиться Міністерством освіти, але підтвердження поки що немає. У спортивний календар наступного року включено близько 12 різноманітних змагань всеукраїнського рівня. Питання тільки в тому, скільки з них буде підтверджено фінансово».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!