​Виставка фоторобіт архієпископа Старообрядницької церкви відкрилась у місті

08.08.14, 16:00

До 260-річчя Кіровограда галерея «Єлисаветград» відкрила фотовиставку «Вірую. Сподіваюся. Люблю». До експозиції входять близько сорока фотографій, автором яких є наш земляк 72-річний архієпископ Київський і всієї України Саватій (Православна Старообрядницька Церква). Експозиція вже побувала в Одесі, Чернівцях та кількох містах Вінницької області, на черзі – Кіровоград.

фото - http://persha.kr.ua/
фото - http://persha.kr.ua/
Як розповів Першій електронній автор виставки архієпископ Саватій, натхнення для створення фотографій приходить під час спілкування з людьми. «Буває людина робить рух і я прошу затриматись, щоб зробити фотографію. Люблю фотографувати всяку красу», – говорить владика. Фотографії роздруковані у цифровому друці не тільки на фотопапері, й на полотні, що створює ефект живопису. «Всі роботи покриті лаком, завдяки чому вони можуть зберігатись до 200 років», – зазначив архієпископ Саватій.

Для довідки - народився архієпископ Саватій 25 вересня 1942 р. у с. Аджамка Кіровоградської області. У 1968 р. закінчив Вижницьке училище прикладного мистецтва в Чернівецькій обл. і почав трудову діяльність у м. Чернігові дизайнером камвольно-суконного комбінату. 1972 повернувся на Кіровоградщину, де самостійно вивчав Святе Письмо, основи богослов’я, статут церковної служби. У 1987 р. в Києві був висвячений у ієреї. Будучи священиком обслуговував парафії сіл Калинець, Нікольське, Зибкове, Золотарівка, служив у Харкові. У лютому 1993 р. був висвячений в єпископи і призначений правлячим архієреєм єпархії Київської і всієї України.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!