​Вступна кампанія у Кіровограді: Скільки студентів?!

18.08.14, 18:00

Кіровоградський інформаційний веб-сайт "Перша електронна газета" порахував, скільки абітурієнтів цього року хотіли стати студентами кіровоградських вищих навчальних закладів, та скільком з них пощастило. Детально про попит на навчання у кіровоградських вузах можна дізнатися із інфографіки.

Зокрема, у Кіровоградський національний технічний університет (КНТУ) загалом подано заяв більше, аніж минулого року, але зараховано менше людей. Це стосується і бакалаврата, і магістратури, і рівня "Спеціаліст".

Натомість загалом менше заяв на вступ було подано у відокремлений структурний підрозділ Національного Авіаційного Університету - "Кіровоградська Льотна Академія НАУ" (КЛА НАУ). Зараховано, відповідно, також менше курсантів. У загальній кількості бажаючих потрапити на бакалаврат було менше, аніж торік, а от на рівні магістра та спеціаліста - більше. І більше зараховано.
Так само, як і до КНТУ, більше заяв на вступ подано до Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченко (КДПУ). Але зараховано, знову ж таки, менше студентів. І на бакалаврат, і до магістратури, і на рівень "Спеціаліст".
Демонструє прогрес у залученні студентів і Кіровоградський інститут комерції (КІК). Цього року тут подано більше заяв на вступ, і якщо минулого року не було зараховано нікого, то цього літа набрано 102 студента - 35 на бакалаврат і 67 на спеціаліста.

Таким чином, інформує
"Перша електронна газета", навчальні заклади Кіровоградської області не повністю виконали державне замовлення. Про це під час наради в облдержадміністрації повідомила директор департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко. Так, КДПУ ім. В. Винниченка виконав держзамовлення на 98% (недобір на фізико-математичному факультеті). Натомість, за спеціальністю «Практична психологія» був конкурс 32 (!) абітурієнта на 1 державне місце, а за спеціальністю "Перекладачі" – 25 претендентів на місце. Крім того, КНТУ виконав 96% держзамовлення, зате КЛА НАУ заповнила ряди курсантів спеціальністю «пілоти» повністю, хоча й диспетчерів набрали лише 80% від замовлення.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!