Румунську плачинду готували у кіровоградському "Шинку"
Ви знаєте, що таке плачинда? Це дуже смачний виріб із тіста, що має плескату форму, а ще - начинку із сиру, гарбуза або й без неї. Останній різновид пирога наші прабабусі називавали ще й вертутами. А насправді це одна із багатьох національних страв сусідньої з Україною Румунії. Та й саме слово «placenta» досить старе - воно означає «пиріг» ы походить від грецького «πλάκοεις» себто «коржик» (дослівно - «плаский»).
Втім, як ти його не назви, від одного слова у роті солодко не стане. А от якщо прийти у неділю об 11.00 у кіровоградський ресторан "Шинок" на дитячий кулінарний майстер-клас, то й навчитися пекти плачинду можна, і скуштувати її також.
Саме це - вчилися готувати і смакували, - робили у минулу неділю кіровоградські діти під керівництвом кухарів на чолі із власницею закладу - Наталею Слободян. Вартість участі для дитини - 50 гривень (дві години часу, усі продукти та керівництво процесом, а ще сік чи узвар). Телефонуйте, щоб дізнатися більше та забронювати участь дитини за номерами: 050-569-14-75, або 068-796-15-88 або 099-213-05-37. Ресторан працює по вулиці Маршала Конєва, 5-а (район Пацаєва, зупинка біля магазину "Старт").
Комментарии
Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!Что мне даст регистрация?