​СТОП корупції в освіті!

16.09.14, 14:00

У Кіровограді стартував проект «Сприяння реформам в системі шкільної освіти», спрямований на те, щоб допомогти батькам долати небажані явища в закладах освіти. Громадські активісти (батьки школярів і вихованців ДНЗ ) не на словах знають про проблеми добровільно – примусових «поборів» та їх наслідків. Тим не менш закликають батьків відповідально підходити до питання фінансової допомоги дошкільним і загальноосвітнім закладам.


Зокрема, здавати гроші треба не особисто вчителеві (вихователю, членам батьківського комітету) , а перераховувати на спеціальний рахунок навчального закладу. Окрім, того ініціатори проекту обіцяють реагувати на випадки тиску з боку вчителів та членів батьківських комітетів щодо здачі коштів. При цьому нагадують - відмова здавати гроші на потреби шкільних закладів або вчителів не має відображатися на ставленні вчителів (вихователів) до дітей, а готівкові збори в окремих випадках можуть прирівнуватись до хабарів, за що обидві сторони несуть пропорційну адміністративну та кримінальну відповідальність.


Докладнішу інформацію про проект і про перші звернення від кіровоградських батьків можна отримати у керівника проекту, заступника голови благодійної організації «Відкрите серце» - це Вікторія Лінцова, контактний телефон: 066 352 04 40, сторінка в «Фейсбук» - «Кіровоградці за освіту без перешкод», електрона адреса організації – openheart@meta.ua Фінансова підтримка проекту – Фонд сприяння демократії Посольства США в Україні.

інформацію надіслала Валентина Бабич



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!