Як святкували Всеукраїнський день бібліотек

02.10.14, 16:00

З приходом осені завітало до нас чудове свято - Всеукраїнський день бібліотек, з нагоди якого 30 вересня обласна бібліотека для дітей ім. А.П.Гайдара провела для своїх користувачів низку цікавих заходів.

Так, у відділі дитячого та сімейного читання діти познайомилися з новинками сучасної дитячої літератури та переглянули буктрейлер «Незвичайні пригоди для маленьких книгознавців»; у відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам відбувся перегляд презентації книжкової виставки літературних новинок «Осінній книгопад» та стартував літературний крос «Книговир», учасники якого взяли участь у цікавих конкурсах та літературних забавах.

Родзинкою святкування Всеукраїнського дня бібліотек стало проведення голосних читань віршів Т.Г.Шевченка, яке проходило в рамках загальноукраїнської акції. З 11 до 13.00 перед пам’ятником Т.Г.Шевченку читали вірші напам’ять, з книжок, планшетів, телефонів, смартфонів та інших носіїв усі бажаючі незалежно від віку. Меседж голосних читань: «200 років – 200 секунд» для кожного учасника.

Організаторами заходу виступили департамент культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації та три обласні бібліотеки: універсальна наукова ім. Д.Чижевського, для юнацтва ім. О.Бойченка та для дітей ім. А.Гайдара. Наприкінці заходу директор Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара Манжула Таїса Сергіївна зачитала лист від колективу та постійних читачів бібліотеки до голови Кіровоградської обласної ради Чорноіваненка О.А. з клопотанням щодо перейменування закладу та присвоєння обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Григоровича Шевченка.

30 вересня у бібліотеці оголошено Днем відкритих дверей під гаслом «Бібліотека – територія єдності». Отже, усі бажаючі, побували на безкоштовних екскурсіях «Бібліотека для тебе – бібліотека для всіх», переглянули новинки літератури та зустрілися з казковими героями. Протягом дня перед бібліотекою діяв святковий Бібліомайданчик, де діти грали, читали та фотографувалися.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!