ФК "Олександрія" не здолала "Зірку"

06.10.14, 16:00
фото- fczirka.com.ua
фото- fczirka.com.ua

В черговому турі чемпіонату України серед команд першої ліги кіровоградська «Зірка» вдома приймала беззаперечного лідера турніру – футбольний клуб «Олександрія».

«Зірка» – «Олександрія». Звичайно, що для українського вболівальника словосполучення «Динамо» - «Шахтар» можливо звучить краще (і за збігом обставин, саме в цей вечір кияни грали з донецькими футболістами!), але напруження гри аж ніяк не менше. Ніякої додаткової мотивації для таких ігор гравцям не потрібно. Навіть товариські ігри за участь кращих команд Кіровоградщини дивитись завжди цікаво, а офіційні збирають вболівальників набагато більше.

В цей недільний вечір вся статистика була на боці олександрійців. По-перше, фантастична виграшна серія на старті чемпіонату України серед команд першої ліги сягнула 10 матчів! Якось відразу згадався сезон 1994/1995 років, коли кіровоградська «Зірка» виходила до вищої ліги. І тоді кіровоградці теж стартували по-чемпіонському – 13 ігор на старті без поразок. По-друге, статистика взаємовідносин теж явно була за гостями – з 17 ігор лише 2 перемоги «Зірки» і аж 8 олександрійців з загальною різницею м’ячів 15-30. По-третє, «Зірка» мала перед грою певні проблеми зі складом: Андрій Мостовий, Олексій Чичиков, Олександр Кочура – травмовані, Дмитро Осадчий – дискваліфікований, Григорій Баранець тільки відновлюється після травми. Тоді ж як за словами Володимира Шарана у ФК «Олександрія» всі 25 гравців, які є в заявці, налаштовані на гру. І останнє :фактор арбітра. Не найбільш приємні спогади були у кіровоградці про Андрія Яблонського з останньої гри якраз з «Олександрією». В «домашньому-виїзному» матчі 22 травня арбітр з Тернополя показав 2 червоні картки кіровоградцям і олександрійці в підсумку зрівняли рахунок на 96-ій хвилині гри.

Хоча, згадуючи вислів одного відомого футбольного тренера: «Та то таке». Всі негативні фактори до гри мали для кіровоградців залишитися за полем, адже перед звітним матчем команда займала 13-е місце. Треба відразу сказати, що гра не розчарувала велику кількість вболівальників, які прийшли в цей вечір на стадіон. Спочатку матч носив характер розвідки, але розвідки боєм. Команди багато пресингували, було багато боротьби, але в межах правил. І, як кажуть вболівальники, якщо «не видно арбітра», то гра у команд йде. А в цьому поєдинку дійсно команди продемонстрували свій клас.

фото-fczirka.com.ua
фото-fczirka.com.ua
І хоч бажання у команд було багато, але перший удар по воротах відбувся лише на 15-ій хвилині, коли перший кутовий у матчі подавав Іван Рудницький, а Олександр Акіменко спробував пробити головою, хоч і невдало. Тут же через хвилину своїм небезпечним ударом відповіла «Олександрія» – пробивав Андрій Запорожан. А ще через три хвилини Артем Чорній з кутового вирішив пробити прямо в ближній кут, але Дмитро Козаченко відбив цей удар.

Гра набирала обертів. Мабуть найактивнішим був Сергій Рожок, який встигав і в середині поля, і відпрацьовував у захисті. Щоправда, така «відпрацьовка» одного разу завершилася небезпечним штрафним. Але футболісти «Зірки» кидалися під кожний удар, яких було два за декілька секунд.

Ну а потім був мабуть що один з ключових моментів у матчі: несподівано правим краєм Антон Голенков втік від захисників і вийшов сам на сам з Козаченком, але той встиг на секунду раніше. Самовіддача голкіпера дарма не пройшла, хоч в цьому епізоді Козаченко отримав стильний удар по голові.

Кіровоградці зрозуміли, що на останньому рубежі все гаразд, і пішли вперед. До кінця тайму пробивали Сергій Рожок, удар у якого вийшов несильним, та Рудницький, після подачі якого з кутового м’яч, пролетівши крізь весь штрафний майданчик, ледве не влетів у дальній кут воріт. А за дві хвилини до кінця тайму той же Рудницький мав момент, який повністю повторив вихід Голенкова практично сам на сам. Але ось цього «практично» і не вистачило – воротар загрозу ліквідував.

Другий тайм пройшов у менш цікавій, але більш напруженій боротьбі. Команди доволі довго боролися за центр поля, який так нікому й не дістався. Дуже цікавою боротьба була між Щедрим та Ломком, яка в підсумку завершилася на користь останнього. Але тим не менш Артем заробив два потенційно небезпечних штрафних, які кіровоградці, в підсумку, так і не використали. Взагалі в цьому поєдинку традиційно небезпечні розіграші стандартних положень «Зірці» відверто не давалися.

Хвилини з 75-ої захист господарів знову почав працювати на повну. «Олександрія», яка була не проти продовжити переможну серію, створила щонайменше два моменти, які могли принести перемогу гостям. Це спочатку Коломоєць прострілював вздовж воріт, але ніхто з партнерів не відгукнувся на передачу, а потім Ломко підключився до атаки, і намагався виконати свій коронний удар головою. На щастя для кіровоградців – невдало.

Мабуть що додані 5 хвилин принесли вболівальникам найбільше відчуттів. Спочатку на 2-ій доданій хвилині Бідловський вирішив пробити з далекої відстані, і Козаченко не втримав м’яч, який відлетів на кутовий. Ось якраз після розіграшу кутового все той же Ломко (добре відомий футболістам «Зірки» по виступам за «УкрАгроКом») і міг вирішити долю поєдинку ударом головою, але футбольне щастя було на боці «Зірки». А вже на останній хвилині Борис Баранець міг покарати олександрійців, коли завдавав удару після сольного проходу з лівого флангу. На жаль, вже на удар сил не залишилося, і він вийшов вкрай неточним.

На післяматчевій прес-конференції обидва тренери зійшлися на думці, що нічия – справедливий підсумок гри. Але якщо гостей ця нічия задовольнила, то «Зірку», зважаючи на турнірну таблицю, ні. І тепер нашим землякам доведеться зіграти вкрай важкий матч в Сумах, де місцевий футбольний клуб спробує повторити результат минулого сезону, коли «Зірка» була обіграна двічі.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!