​Гнів – поганий порадник

08.10.14, 18:00

7 жовтня відбулося чергове засідання школи доброти «Добро починається з тебе». Учасниками засідання стали учні 8-А класу ЗОШ №4, для яких працівниками відділу популяризації книги та організації змістовного дозвілля була проведена гра-лабіринт «Гнів – поганий порадник».

Важливою проблемою в дослідженнях сучасних психологів та педагогів є зростання агресивності дітей, підлітків та молоді, що приводить до правопорушень, які часто супроводжуються актами агресії, жорстокості й насильства або відбуваються в стані афекту. Тому тема даного заходу є досить актуальною й викликала зацікавлення у підлітків, адже кожен хоч раз в житті зіштовхувався з проявами злості, сам гнівався на когось чи був свідком агресивної поведінки.

Учні спільними зусиллями дали визначення, що ж таке гнів, як він може бути спричинений, розпізнавали різні гнівні емоції. Це дало можливість з´ясувати причини агресивності та обговорити конструктивні способи їх подолання. Працівники бібліотеки провели з учасниками анкетування на виявлення рівня агресії, вправи-тренінги «Спілкування з агресивним співрозмовником», «Скажи нейтральну фразу-прохання в різних інтонаціях». Учням запропонували фрагмент медитації на зниження рівня агресивності під музичний супровід. Якнайкраще людські вади викриває народна мудрість. Тож кожен учасник мав змогу дістати із чарівної скриньки вислів-прислів´я про гнів та ще раз переконатися в тому, що гнів все ж таки поганий порадник.

Школярі разом з організаторами прийшли до висновку, що поспішно кинуте слово може зіпсувати стосунки з близькою людиною. Необхідно стримувати свій гнів, цінити життя й не витрачати даремно час, який можна провести з дорогими для нас людьми.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!