Визначено переможців обласної премії молодих науковців Кіровоградщини

18.10.14, 18:00

В Кіровоградській обласній державній адміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Віти Атаманчук відбулося засідання обласної комісії з питань підтримки молодих науковців області, повідомляє сайт ОДА.


Обласна премія присуджується молодим науковцям віком до 35 років включно, які працюють в установах, закладах, організаціях та на підприємствах області, мають вчений ступінь або вчене звання і зробили особистий внесок у розробку актуальних наукових проблем, що мають практичне значення для соціально-економічного або культурного розвитку Кіровоградщини.

Ознайомившись з науковими доробками трьох учасників конкурсу, які подали документи на здобуття обласної премії, члени комісії розподілили призові місця наступним чином.

Перше місце та премію у розмірі 3654 грн. отримала Марія Казначеєва - кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри біології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Презентувала наукову роботу у галузі біохімії - дослідження стану прооксидантно-антиоксидантної системи рослин при утворенні мелатоніну.

Друге почесне місце та премію у розмірі 2436 грн. отримав Олексій Заярнюк – кандидат економічних наук, старший викладач кафедри економіки праці та менеджменту Кіровоградського національного технічного університету. Презентував науковий доробок щодо сприяння зайнятості особам з обмеженими фізичними можливостями.

Третє місце і премію у розмірі 1218 грн. отримала Юлія Бондар – кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту, економіки та права Кіровоградської льотної академії Національного технічного університету. Презентувала наукове дослідження, де обґрунтувала теоретичні аспекти та розробила практичні рекомендації щодо вдосконалення організації та методики внутрішнього аудиту в органах Пенсійного фонду України.

Члени комісії також розглянули наукові здобутки 5 аспірантів вищих навчальних закладів – претендентів на здобуття стипендії обласної державної адміністрації і обласної ради.

Після ознайомлення з презентаціями, усі представлені на розгляд комісії роботи молодих науковців, визнані такими, що представляють інтерес для соціально-економічного та культурного розвитку області.

Відповідно, кожен з 5 учасників конкурсу отримав стипендію у розмірі 600 грн.

У нинішньому році для фінансування обласної стипендії для аспірантів та докторантів в обласному бюджеті передбачено 3 тис. грн.

Всього ж у 2014 році на заходи щодо підтримки молодих науковців в обласному бюджеті передбачено 10,3 тис. грн.

Віта Атаманчук привітала учасників конкурсу з перемогою та побажала молодим науковцям подальших здобутків на науковій ниві.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!