«Щука - 2014»: у Світловодську незабаром буде дозволено рибалити

21.10.14, 8:00

Днями громадська організація «Асоціація рибалок Светловодщини» за підтримки «Кіровоградрибоохорони» провела на платному ставку в селі Микільське Світловодського району, що в майже в 30 км від міста, змагання із спортивного рибальства «Щука - 2014». На жаль погода, що раптово змінилася на дощову та холодну, за три години змагань не дозволила нікому з учасників спіймати бодай одну рибину (хоч, можливо, просто щука в цьому водоймищі не водиться).

Але у читачів відразу ж виникне питання: чому це мешканці Світловодська, міста, яке розташоване на березі Кременчуцького водосховища, вирішили порибалити так далеко від Дніпра? Справа в тім, що у Світловодську з човна легально порибалити взагалі-то ніде! Адже по Правилам спортивного рибальства, які прийнято ще «за царя Панька», тут дозволено рибалити лише «з берега однією вудочкою з одним гачком» тільки на бетонній набережній та камінні від пристані до яхт-клубу. А в усіх інших місцях, починаючи від Цибульницької затоки на верхнім б’єфі і до плавнів на нижньому б’єфі – зась! В цих місцях рибінспекція завжди може до рибалки-любителя примінити санкції, причому, абсолютно справедливо. Добре, що у ГО «АРС» склалися з Кіровоградрибоохороною хороші стосунки і багатьом рибалкам порушення Правил виливається тільки у попередження.


Але ж закон є закон. І нашим рибалкам-вудочникам, яких майже чветь чоловічого населення міста, хочеться спокійно рибалити, а рибінспекції переключитися виключно на браконьєрів. Тому ГО «АРС» і звернулися до кандидата у народні депутати України Віктора Бойка з проханням посприяти внесенню змін до Правил рибальства, які б дозволили рибалити у Світловодську по всій акваторії Дніпра у 500-метровій прибережній зоні, як цього добилися Київські рибалки, а заодно і виступити спонсором суботнього змагання.


Щодо першого - Віктор Олексійович погодився і сказав, що в разі обрання його до Верховної Ради він це питання вирішить і застарілі Правила спортивного рибальства більше не будуть обмежувати права світловодців на активний відпочинок на воді. А з приводу спонсорства змагань – то відповів прямо: тільки після виборів, бо опускатись до видачі гречки перед виборами, як це робили колишній київський мер та деякі члени його «молодої команди», не збирається.

Тож Світловодські рибалки-любителі, знаючи його ще з позаминулої каденції як людину слова, бажають Віктору Олексійовичу перемоги в цих непростих перегонах. Що було б справедливо.


текст та фото - Сергій Тишко, голова ГО "Асоціація рибалок Светловодщини"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!