"Видавнича кухня" нагодувала і зігріла кіровоградців

24.10.14, 16:40

Цього року кіровоградці спробували для себе безліч нових способів, щоб допомогти армії. Просто збирали гроші, проводили благодійні концерти і гаражні розпродажі, долучались до Ice Bucket CHallenge. Ще один цікавий формат запропонували викладачі та студенти кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В.Винниченка, пише "Гречка" Вони запросили усіх бажаючих на міні-фестиваль «Видавнича кухня». Проект мав на меті поєднати книги та їжу, а також підзаробити грошенят для допомоги армійцям. Зізнаються, ідею підглянули на Форумі видавців у Львові.

У той час як організатори хвилювались, що прийде мало відвідувачів, адже відбувалось все пообіді в четвер, навіть дощ і холод не змоги відлякати любителів літератури і кулінарії. Щоправда через холод усі юрмились у невеликому критому павільйоні кафе "Марракеш", проте настрій це нікому не зіпсувало, адже душу гріла дружня атмосфера, а тіло чай і смаколики. Млинці, торти, ковбаски, олів’є і борщ – смакуй що душа забажає, ще й подадуть це тобі весело і красиво. Родзинкою свята став «книжковий шоколад»: шоколад загорнутий у обгортки-копії обкладинок улюблених книг. Також усі бажаючі могли записати рецепт і створити свою кулінарну книгу. Всього було зібрано близько 800 гривень, які через волонтерів - Олексія Тітова, - передали військовим, учасникам АТО, пише Перша Електронна
Під час презентації своїх страв кухарі влаштовували справжнє шоу. Наприклад, завдяки звичайному олів’є в Кіровоград ще в жовтні завітав Новий рік та Дід Мороз у кумедних окулярах. Серед українських страв окреме, почесне місце зайняв стіл традиційної німецької кухні. Студентка факультету іноземних мов Аліна Лисенко жила в Німеччині три роки, тому вона й познайомила гостей зі своїми стравами: «Ми вирішили пригостити відвідувачів благодійної ярмарки німецькими сосисками і сирним пирогом, приготованим за старовинним рецептом. Його під час війни вкрав у німців дід однієї з наших студенток. А ці сосиски я привезла з Німеччини. Там вони коштують три євро за одну, а в нашій порції відразу три види сосисок і коштують вони всього 20 грн. Повнолітнім наливаємо справжнього німецького пива», — розповіла Аліна. Більше про атмосферу «Видавничої кухні» дивіться у фоторепортажі Анастасії Дзюбак та сайту "Перша Електронна".




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!