Півмільйона гривень дали німці на енергозебереження у селах

10.11.14, 12:00

Нещодавно у Новомиргородському районі відбулася презентація проектів, які впроваджувалися в рамках грантової програми посольства ФРН. Мова йшла про заміну віконних блоків та вхідних дверей на металопластикові енергозберігаючі у школі с.Каніж Новомиргородського району, а також покращення умов роботи дитячого садка с.Листопадове (монтаж систем опалення, заміна опалювального обладнання, утеплення горищ).

Відбулося у рамках проектів і створення центру практики сімейної медицини в с.Оситняжка (заміна вікон, монтаж системи опалення шляхом встановлення піролізного котла), а також створення тренажерного залу для молоді у Златопільській гімназії м.Новомиргорода. Вдалося у результаті роботи і покращити умови проживання одиноких громадян похилого віку Панчівського стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новомиргородського району (будинок для одиноких престарілих громадян похилого віку та інвалідів).

У заходах із підсумування результатів проекту взяли участь Аташе Катя Куцея та представник відділу економіки Посольства ФРН Аліна Іваненко, заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Кіровоградської обласної державної адміністрації Світлана Лобанова, координатор проектів ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» у Кіроворадській області Тетяна Головченко, голова районної державної адміністрації Олександр Сенченко, перший заступник голови районної державної адміністрації, координатор грантових програм Ігор Забажан, голови Листопадівської, Оситнязької та Канізької сільських рад та представники громад вищезазначених рад, а також директор Златопільської гімназії Віталій Бирзул, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олена Полтавець, начальник управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та промисловості райдержадміністрації Олена Наливайко, директор територіального центру соціального обслуговування Тетяна Горячко.

Офіційне відкриття відбулося 28 жовтня 2014 року в Златопісьській гімназії. Діти зустрічали з хлібом та сіллю, підготували для поважних гостей показовий виступ, читали вірші як на українській та і на німецьких мовах. Наступним кроком було відвідання населених пунктів , в яких реалізовувалися проекти у рамках грантової програми посольства ФРН, а саме сіл Листопадове, Оситняжка, Панчеве та Каніж. Загальна вартість всіх п’яти об’єктів – 652,8 тис.грн, з цих коштів 458,9 тис.грн були надані посольством Німеччини.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!