​Як директори музеїв вчилися піару

22.11.14, 14:00

Нещодавно Кіровоградський обласний краєзнавчий музей провів у Студії на вулиці Дворцовій, 12 семінар-практикум на тему: «Сучасні PR-заходи та формування позитивного іміджу музейних закладів» для директорів та співробітників музеїв-юридичних осіб області.

Валентина Бажан
Валентина Бажан
Спершу, як ведеться, до учасників семінару із вітальним словом звернувся представник Департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації,заступник директора департаменту Вадим Колос, а далі відкрила захід Наталія Агапєєва, директор обласного краєзнавчого музею.
Семінар у Студії на Дворцовій, 12
Семінар у Студії на Дворцовій, 12
За її словами, на державному рівні актуальною є ідея розвитку території через культуру, розбудову культурної політики на рівні міста і регіону. Ця ідея передбачає велике навантаження на музеї – не тільки забезпечення власного існування і обслуговування відвідувачів, але і створення акцій, які б привернули увагу до регіону, допомагали створювати його неповторний імідж. У зв’язку з цим надзвичайно актуальною й важливою є проблема ефективної промоції музеїв Кіровоградщини!

Вікторія Талашкевич
Вікторія Талашкевич
Тож, поділитися із директорами музеїв області (на семінар завітали 37 осіб, директори та співробітники музеїв-юридичних осіб області) своїми теоретичними та практичними знаннями у цій галузі організатори запросили Вікторію Талашкевич (громадське об’єднання «Кіровоградський прес-клуб»), Ольгу Гриднєву (громадське об’єднання «Турбота»), Валентину Бажан (газета «Народне слово»), Олену Квашу (КОДТРК, канал «Кіровоград») та Ольгу Дуднік (громадське об’єднання «Територія успіху»).

Олена Кваша
Олена Кваша
Розглядались питання про заходи у сфері PR (громадські зв’язки) для музею, соціальні мережі та новітні медіа, просування музейних заходів у пресі, напрямки співпраці музеїв з каналом «Кіровоград» КОДТРК. Учасникам було роздано методичні рекомендації «Сучасні PR-заходи у музеях різних форм власності», підготовані Людмилою Гречанюк (завідуюча науково-методичним сектором обласного краєзнавчого музею).
Людмила Гречанюк
Людмила Гречанюк
На закінчення семінару своїми враженнями та новими знаннями з колегами поділились Світлана Колесник - заступник директора з науково-методичної роботи Кіровоградського обласного краєзнавчого музею, а також Валентина Ноженко (головний зберігач фондів обласного художнього музею). Вони повернулись з семінару-тренінгу «Безпека музейних колекцій і культурної спадщини у надзвичайних ситуаціях», що пройшов у місті Запоріжжі.
Ольга Гріднєва
Ольга Гріднєва



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!