Квіти в долоньках

06.12.14, 12:00

Вже традиційно, в рамках підготовки та проведення новорічно-різдвяних свят Кіровоградський обласний художній музей продовжує співпрацю з загальноосвітніми закладами Кіровоградщини, проводячи тематичні пересувні виставки, інтерактивні програми та майстер-класи.

2 та 3 грудня 2014 року співробітники Кіровоградського обласного художнього музею напередодні 7 грудня - Дня пам’яті великомучениці Катерини й дня народження народного художника України Катерини Василівни Білокур вже вкотре провели пересувну виставку «Творчий шлях Катерини Білокур» та майстер-класи з виготовлення новорічної іграшки «Квітів-Лялечок» для учнів 2-х класів НВО «Багатопрофільний ліцей ФМШ - Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18».

Учні з захопленням та подивом переглянули репродукції картин Катерини Білокур: «Квіти за тином» (1935), «Півонії» (1959), «Букет квітів» (1959), «Квіти і овочі» (1959), «Натюрморт» (1960) та ін., прослухали бесіду про те, що природа - «натура» для художниці, яка завжди була її головним вчителем, а квіти — найулюбленішими мотивами, у зображенні яких вона вбачала високий сенс. Адже малюючи їх, вона неначе сягала найдосконалішої, найгармонійнішої краси, яку закладено природою в квітах. Катерина Білокур вважала, що «квіти, як і люди, — живі, мають душу!», тому ніколи не зривала їх, а змальовувала, сидячи біля стеблини чи куща.

На завершення розповіді діти охоче приступили до виготовлення «Квітів-Лялечок» із тканини. І через декілька годин понад 120 рукотворних «Квіточок» наповнили класи школи.

Співробітники обласного художнього музею запрошують усіх бажаючих взяти участь у тематичних програмах із використанням інтерактивних форм роботи та майстер-класах по виготовленню новорічних іграшок.

Олена Степанок - завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!