​Зимовий туристичний похід пам’яті Віктора Голого

12.12.14, 10:00

Туристично-краєзнавчий клуб «Чорнолісся» (президент Валерій Корчагін, заступники: Тетяна Кулик, Ольга Корчагіна), який діє при міському краєзнавчому музеї, відкрив зимовий туристичний сезон. Днями був проведений краєзнавчий похід за маршрутом «Чорний ліс та його околиці». Він був присвячений засновнику і розробнику цього маршруту, співзасновнику ТКК «Чорнолісся», воїну–Герою, який загинув в бою АТО Віктору Голому, пам’ятьякого вшанували учні 5-Б класу ЗШ № 3. Діти успішно подолали п’ятнадцяти кілометровий маршрут Знам’янка-Гостинне-Яківці-Знам’янка, з відвідуванням цікавих історичних та природних об’єктів.

Починали з військово-меморіального кладовища, де діти віддали данину шани і поваги воїнам-визволителям міста і сучасним воїнам-захисникам України, які загинули в АТО. Далі мандрували стежками чарівного зимового лісу, перемережиного балками, де кожний куток дихає історією та природним зачаруванням. Цікавими і захоплюючими були завдання з орієнтуванням на місцевості за допомогою карти і компасу, за якими діти самі по-черзі вели групу до місця відпочинку в урочищі Яківці, на садибу Ярослава Корчинського. Там учасники походу змогли перепочити, пообідати, розважитись в іграх і конкурсах. Переможці краєзнавчого конкурсу-вікторини отримали в подарунок буклети «Знам’янка – перлина Чорнолісся». Звичайно, порадували дітей і традиційним вогнищем, на якому вони з задоволенням підсмажували хлібчик з сосискою.

Завершили похід в міському парку відпочинку, згадавши символ нашого міста, пам’ятку природи місцевого значення – дуби-велетні. За віруваннями наших предків саме це дерево може давати людині силу і енергію, якщо притулитися до нього спиною і постояти деякий час. Діти спробували і це! Стомлені але задоволені, з позитивними враженнями повернулись додому. Вважаємо, такі походи - найкращий спосіб вивчати історію та виховувати любов до рідної землі у підростаючого покоління. А ще – гарний сімейний відпочинок, це відчули деякі батьки, які разом з дітьми приймали участь у поході. Хто зацікавився – запрошуємо до співпраці. Про умови участі у поході можна довідатись в міському краєзнавчому музеї за адресою: вул..Глібка, 28-В або за тел.. 2-09-09. Дата походу визначається в залежності від погодних умов та при наявності сформованої групи учасників!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!