Національний механізм взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми: Кіровоградський вимір

24.12.14, 18:00

Проект «Поширення Національного механізму взаємодії в Україні»реалізується Координатором проектів ОБСЄ в Україні на замовлення Міністерства соціальної політики України за фінансової підтримки уряду Канади. Кіровоградськаобласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва (ОЖІС) є виконавчим партнером проекту, тож з грудня 2014 року розпочала впровадження регіонального компоненту проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми,в Україні у Кіровоградській області».

Минулого тижня у Кіровограді відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми. На засіданні Ради, яку очолила заступник голови обласної державної адміністрації Віта Атаманчук, представники установ Національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми в Кіровоградській області (НМВ), члени Координаційної ради обговорили напрямки реалізації проекту «Поширення національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні», у Кіровоградській області.

У засіданні Координаційної ради взяв участь Національний спеціаліст проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Олександр Кириленко, який презентував цілі, завдання та результати проекту «Поширення Національного механізму взаємодії в Україні». Зокрема, наголосив, що Проект надаватиме підтримку державним органам України та громадським організаціям у поширенні та посиленні Національного механізму взаємодії суб'єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Проект ставить за мету сприяння розробці нормативно-правової бази, що доповнить Закон України «Про протидію торгівлі людьми» та слугуватиме функціональною базою для надання статусу й допомоги потерпілим від торгівлі людьми; а також посилення спроможності державних органів та громадських організацій надавати відповідну допомогу жертвам торгівлі людьми.

Важливо, що виконавчим партнером вищеназваного Проекту у Кіровоградській області з 2014 року є саме ОЖІС, оскільки громадська організація має значні напрацювання в цьому напрямку. Голова ОЖІС і координатор проекту Олена Гаращенко зазначила, що Кіровоградська обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва здійснює роботу у сфері запобігання торгівлі людьми з 2004 року. Протягом 2004-2012рр. до організації по допомогу звернулись 65 осіб-мешканців області, які постраждали від торгівлі людьми. Також організація має значний досвід інформаційно-профілактичної роботи у цій сфері, стале партнерство з установами, що входять до Національного механізму взаємодії, мережу партнерських громадських організацій в області.

Досягнення цілей проекту має відбутися передусім завдяки масштабній навчально-тренінговій діяльності та широкій інформаційній кампанії, спрямованій на покращення обізнаності населення Кіровоградської області щодо існуючого державного механізму надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Заходи проекту розраховані на п’ять років і за цей час мають практично на 100% охопити усіх, хто належить до Національного механізму взаємодії, – усіх, хто покликаний перетворити нормативні вимоги й методичні настанови на дієвий механізм допомоги постраждалим, їх повернення до повноцінного життя, відновлення їх прав та гідності.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!