​«Новорічний подарунок» Кіровограду від студентки Аліни Дудник

25.12.14, 18:00

Напередодні Нового року у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею - відділі підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А. Гайдара відкрито виставку робіт «Новорічний подарунок» студентки Кіровоградського коледжу Вищого навчального закладу «Університет сучасних знань» спеціалізації дизайн Аліни Дудник.

Аліна народилася 17 листопада 1998 року у Кіровограді і малює з чотирьох років, а ще – бере участь у багатьох художніх виставках, обласних та міжнародних конкурсах, з 8 років відвідувала народну студію образотворчого мистецтва «Соняшник» Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом талановитого педагога Зантарії Ірини Михайлівни. Деякий час навчалася в студії «Писанка» цього ж Центру.

У творчому доробку Аліни велика кількість відзнак: дипломів, подяк та грамот. У 2009 році Аліна отримала подяку за участь у І міському відкритому фестивалі для людей з обмеженими фізичними можливостями «Вітрила надій», що проходив у м. Світловодську. У 2010 році на Всеукраїнському фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» у м. Києві дівчина отримала диплом лауреата.

Визначним у кількості вагомих творчих здобутків став для Аліни 2011 рік. В рамках Другого Всеукраїнського (відкритого) недержавного фестивалю творчості інвалідів «Неспокій серця», який відбувся у м. Києві 2011 року, вона отримала Диплом переможця за третє місце в номінації «Дитяча творчість» (підномінація «Художня творчість»). В рамках Міжнародного фестивалю дитячої художньої творчості у місті Харкові була нагороджена Гран-прі у номінації «Образотворче мистецтво». На Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнку «Прості небилиці», який проходив у 2011 році у місті Львів, робота юної художниці «Ой спіймаю у сачок зоряну я рибку» увійшла у двадцятку кращих творів.

Разом із вихованцями студії «Соняшник» Аліна була багаторазовою учасницею виставок, мистецьких конкурсів та акцій, що відкривалися та проходили в стінах Кіровоградського обласного художнього музею, зокрема: мистецької акції «Весняний пленер» (2011 та 2012), обласного конкурсу на кращий мистецький твір, присвяченого проведенню в Україні Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012», виставки «Новорічне диво» (2011), виставки «Янголи з нами» (2013) та ін.

3 грудня 2012 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музеї - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» було відкрито першу персональну виставку творів юної художниці. Кожного року Аліна приймає участь у мистецьких заходах Міжнародній акції «Ніч музеїв», яка щорічно відбувається в Кіровоградському обласному художньому музеї.

Кіровоградська державна телерадіокомпанія зняла програму «Телевізійна служба захисту дітей», присвячену творчості Аліни Дудник. В експозиції представлені графічні роботи Аліни, виконані переважно гуашшю, вони привертають увагу глядача яскравістю та насиченістю кольорів, випромінюють гарний настрій та позитивне світосприйняття.

Автор - Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!