Кіровоград підготував проект бюджету-2015: За що будемо платити?!

13.01.15, 18:00

У Кіровограді вже підготовлений проект міського бюджету на 2015 рік. Про це повідомила начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова, пише "весь Кіровоград". Любов Бочкова відзначила, що цьогорічний бюджет суттєво відрізнятиметься від головного фінансового документу минулого року. Одна із суттєвих змін – це те, що податку з доходів фізичних осіб у місцевих бюджетах залишається не 75, а 60 відсотків. Єдиний податок тепер зараховуватиметься не до бюджету розвитку, а до загального фонду міського бюджету (за попередніми підрахунками, його планується отримати 46 мільйонів). Через це фактично наповнювати бюджет розвитку немає за рахунок чого, тож міська влада планує перекинути на нього частину коштів із загального фонду.

Разом з тим до місцевого бюджету стягуватиметься акцизний податок (він становитиме до 5 відсотків від обсягу реалізації через роздрібну торгівлю алкоголю, тютюнових виробів та палива), транспортний податок на нові автомобілі та податок на нерухомість (за попередніми даними, його планується отримати близько 550 тисяч гривень). Ще одне нововведення – освітня та медична субвенції з державного бюджету на утримання місцевих навчальних та лікувальних закладів. Освітня субвенція для Кіровограда, зокрема, передбачена в розмірі 181 мільйон 627 тисяч гривень, медична – близько 157 мільйонів гривень.

За словами Любові Бочкової, першочергове завдання влади зараз – розгляд бюджету на 2015 рік спочатку на виконкомі, а потім на сесії міської ради, а також встановлення ставок та порядку стягнення податків на нерухомість, акцизного та транспортного податків. Зауважимо, що запровадження акцизного податку до 5% потягне за собою подорожання пального, й, відповідно, інших товарів...



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!