В Україні йде боротьба за мир, а ця родина вже 13 років бореться за життя

17.02.15, 16:00

Сайт "Тусовка" вже писав про Благодійну акцію, яка буде проведена на підтримку Аносової Олени, - у неділю 22 лютого у ресторані «VIP-ХАТИНКА». Олена пройшла нелегкий шлях боротьби за своє життя. У 2002 році Олені було всього 9 років, коли помер її батько. Після такої втрати вона захворіла на гломерулонефрит( важке захворювання нирок). Наступні 4 роки у відділенні Інститута нефрології України йшла боротьба за нирки дитини, але нирки відмовили. Ще один рік Оленка провела у відділенні дитячої токсикології «ОХМАТДИТ», де проходила процедуру гемодіалізу - очищення крові за допомогою спеціального апарату , т.зв. «штучної нирки».

Потім Альоні пересадили мамину нирку, півтора року дівчинка прожила повноцінним життям поза лікарнею і без діалізу . Купували імуносупресори, програф , пізніше домагалися держфінансування на покупку препарату. Але пересаджена нирка поступово відмовила, розпочався сепсис. Провели операцію з видалення нирок. А потім знову діаліз, проведення замісної терапії, покупка препаратів , які піднімають гемоглобін. Довгі місяці пошуків можливостей трансплантації нирки в Україні, а потім - у Білорусії. У квітні 2013 нарешті сталося довгоочікуване - після півтора років черги в Мінську- Оленці вдруге пересадили нирку від донора.

Зараз Олена живе вдома. За час проведений в лікарнях дівчинка стала дорослою. Але боротьба за повноцінне життя у цієї багатостраждальної сім‘ї не припиняється. З жовтня місяця 2014, у зв’язку з подіями у країнї, Олені припинили державне забезпечення ліками (які пригнічують імунітет і попереджають відторгнення нирки) і сказали, що до травня фінансування не буде. Одна пачка препарату «Програф» коштує 17800 грн. В пачці 50 капсул, приймати потрібно по 4 кап. в день, тому вистачає її всього на 12,5 днів, далі потрібно купувати наступну, і переривати курс не можна. Таким чином, Оленці на місяць потрібно дві з половиною пачки, а це майже 40 000 грн . А с. Макариха Знам'янського р-ну Кіровоградської обл., де живе сім'я дівчинки, пустує, живуть там переважно люди похилого віку. Мама Таня раніше працювала на хлібозаводі - але з тих пір, як завод закрився, роботи в селі не залишилося взагалі.

Вітчим Олени не витримав випробування труднощами і пішов з сім'ї, залишивши свою доньку, молодшу сестричку Оленки, ніякої допомоги не надає. Живуть за рахунок підсобного господарства, засаджують город. Все що можливо, мама Таня вже продала. Зараз жінка шукає будь-яку можливість працювати, готова, навіть, виїхати на заробітки за кордон. Адже чекати, поки вирішиться питання про державне забезпеченні ліками, часу немає. Отож, за останні 13 років на долю Оленки випали не дитячі випробування: вона пережила 3 клінічні смерті, нескінченні місяці гемодіалізу, постійний біль і погане самопочуття від підвищення тиску та зниження гемоглобіну…І коли дівчата-підлітки мріяли про гарний одяг, про романтичні стосунки, майбутню професію, єдиною мрією Оленки всі ці роки була мрія про вдалу трансплантацію нирки. І невже тепер, коли донорська нирка прижилась і нарешті дівчина отримала шанс на нормальне життя, через відсутність грошей на життєво необхідний препарат усі зусилля лікарів , волонтерів та страждання Олени і мами були марними? Можливо, хтось може допомогти мамі Оленки, Тетяні, з працевлаштуванням чи виїздом на заробітки за кордон, купити пачку препарату «Програф» або перевести на картку гроші.

«Просто неможливо програти в цьому бою, де мама і донька б'ються вже так довго! Адже навіть малі суми можуть нам допомогти швидко зібрати кошти на життєво необхідний препарат! Ми вже навчені не чекати як манни небесної великого спонсора, а звертатися ДО ВСІХ, щоб кожен міг доторкнутися до дива порятунку життя і радості перемоги!» Номер карты ПриватБанка: 4627 0812 1001 2840 Смик Тетяна Володимирівна ( мама Аносової Олени) Моб. тел. мами Оленки, Тетяни: +38 (098)-022-76-62 Історія допомоги волонтерів Аносовій Олені на сайті У неділю 22 лютого 16:00-17:00 запрошуємо до участі у Благодійній ярмарці усіх бажаючих зі своїми виробами з українською символікою. Організатор Благодійної акції: ГО Центр розвитку людини та сім‘ї «Сонячний Зайчик», голова ГО Новакова Ірина Моб. тел.: +38(050)199 80 89.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!