Барви лютого або Напередодні весни: У музеї зібралися барди

27.02.15, 12:00

Минулого тижня в Кіровоградському обласному художньому музеї в черговий раз працювала «Музична вітальня», яка зібрала шанувальників музичного мистецтва та поетичного слова, цього разу – на творчий вечір «Барви лютого або напередодні весни» за участі Клубу авторської пісні та поезії «Байгород».

Це вже другий захід нещодавно створеного мистецького об’єднання, що проходив у стінах художнього музею. Під час творчого вечора прозвучали пісні та вірші у виконанні Віктора Холявка, Антоніни Корінь, Валентини Захарової, Олександра Косенка, Володимира Яремчука, Сергія Іванітіна, Сергія Осадчого та Земфіри Штирьової. Колективне виконання Державного Гімну України та сольне виконання пісні «Моя Україна» Валентиною Захаровою дозволило мистецькому заходу з самого початку набути додаткового, патріотичного, забарвлення. Кіровоградські поети Володимир Яремчук та Олександр Косенко декламували вірші зі своїх збірок «На вишневому березі» та «Гартування води».

Усіх присутніх на заході зворушили пронизані любовною та громадянською лірикою пісні «Надежды маленький оркестрик» (слова Б. Окуджави) та «Без звуку» (слова В. Бронюка) у виконанні Віктора Холявка. Частину культурної спадщини Балканського півострову презентували, віршами, піснями та національним вбранням, Земфіра Штирьова та Сергій Осадчий – представники Кіровоградської обласної організації Об’єднання болгар «НАШИТЄ ХОРА». Фінальним акордом мистецького вечора стало виконання усіма присутніми у залі життєстверджуючої та оптимістичної «Пісні про пісню» народного артиста України Тараса Петриненка.


Володимир Мороз – науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!