Підвищувати енергоефективність у теплопостачанні будуть за міжнародні кошти

08.03.15, 18:00

ДП«Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА » вибороло участь у проекті «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України». В рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку Проекту «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України» 26 травня 2014 року між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку було укладено Угоду про позику.

Цією Угодою передбачається фінансування заходів з підвищення енергоефективності теплопостачальних підприємств, розташованих у Вінниці, Донецьку, Івано-Франківську, Кам’янець-Подільському, Миколаєві, Харкові, Дніпропетровську, Херсоні, Чернігові та Кіровограді, які були відібрані на конкурсній основі з-поміж 60 теплопостачальних підприємств з усієї України. Одним із 10-ти учасників Проекту, визначених Угодою про позику, є ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА».

Участь підприємства у зазначеному Проекті дозволить протягом 2015-2019 років здійснити реконструкцію та модернізацію системи теплопостачання міста Кіровограда, що сприятиме забезпеченню населення та соціально важливих об’єктів м. Кіровограда (дитячі садки, школи, лікарні тощо) якісним теплом, скороченню споживання природного газу, зменшенню залежності України від імпортного газу та покращенню екологічного стану міста.

В рамках реалізації Проекту «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України» передбачається доступ до довгострокового фінансування, що дасть змогу ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» провести роботи з реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на модернізацію теплогенеруючого та допоміжного обладнання найбільших котелень міста Кіровограда, аварійних розподільчих та транспортних теплових мереж, адаптації житлово-комунального сектора до коливання цін на енергоносії, поліпшення екологічної ситуації, зменшення забруднення довкілля, зниження експлуатаційних витрат підприємства за рахунок підвищення рівня енергоефективності і застосування сучасного технологічного обладнання.

Впровадження енергоефективних заходів в рамках реалізації Проекту у м. Кіровограді дозволить підприємству зменшити річні витрати природного газу на 19%, витрати електричної енергії - на 30%, витрати води - 20%. Крім того, це дозволить зменшити втрати теплової енергії в мережах на 3-4% та повністю вивести з експлуатації 19,5 км. фізично та морально застарілих магістральних теплових мереж діаметром 600-800 мм. Підтримка Кіровоградською міської ради участі ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» у Проекті «Підвищення енергоефективності у секторі централізованого теплопостачання України», є важливою умовою і сприятиме впровадженню енергозберігаючих технологій, зменшенню залежності тарифів для населення від збільшення цін на енергоносії, підвищенню якості послуг з централізованого теплопостачання та ефективності функціонування системи теплопостачання міста Кіровограда!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!