Стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках»

23.03.15, 10:00

У міжнародний день лісів на Кіровоградщині, у Червоно-Нерубаївському лісництві ДП «Олександрівський лісгосп», вдесяте стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Зустріч на лісових просторах об’єднала учнів Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва (Пілісненський навчально-виховний комплекс), представників місцевої влади і засобів масової інформації, які прийшли на допомогу лісівникам у примноженні лісової спадщини області.

Відкрила вітальним словом урочисту частину заходу начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко. Наталія Олександрівна відзначила, що праця зі створення нових лісів складна і благородна водночас. Ліси на Кіровоградщині відіграють важливу екологічну роль, і тому першочергове завдання працівників лісової галузі не лише зберегти, а й збільшити площу зеленого оберегу лісостепового краю.

У рамках заходу відбувся брифінг начальника управління, в ході якого Наталія Ревенко ознайомила представників регіональних засобів масової інформації з актуальними питаннями, пов’язаними з весняною лісокультурною кампанїєю на Кіровоградщині та початком пожежонебезпечного періоду.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільник лісової галузі області наголосила на тому, що з боку державної лісової охорони приділяється особлива увага протипожежному стану лісових масивів. У той же час громадяни повинні неухильно дотримуватись встановлених правил протипожежної поведінки у лісі і без належного на те дозволу не спалювати суху рослинність на прилеглих до лісових масивів територій.

Наголошуючи на важливості примноження лісів, Н. Ревенко повідомила, що нинішнього року державними лісогосподарськими підприємствами заплановано створити лісові насадження на площі 670 га, з них захисних 150 га. Під час весняних робіт буде створено 552 га, у т. ч. 40 га захисних.

Цьогоріч лісівниками заплановано здійснити доповнення лісових культур на площі 900 га, з них 440 га захисних. Під час весняної лісокультурної кампанії буде доповнено 516 га, у т. ч. захисних 170 га.

Частину цих робіт вже проведено. Станом на 20 березня на Кіровоградшині створено лісів на площі 244 га (на зрубах), доповнено – 100 га, з них 38 га нових лісів.

Однією зі складових успішного проведення весняної лісокультурної кампанії керівник назвала Всеукраїнську акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», покликану навчати людей бережливо ставитися до лісу та піклуватися про його примноження.

Як зазначалось, крім головного заходу – створення лісових насаджень, працівники лісового господарства проводять серед учнів та студентів широку інформаційно-роз’яснювальну кампанію.

Екскурсії для школярів, майстер-класи з посадки дерев, різноманітні культурно-пізнавальні заходи, дні профорієнтації для старшокласників, присвячена ветеранам галузі акція «Ліс єднає покоління» - ось далеко не повний перелік заходів, до яких залучатимуть юних та дорослих шанувальників лісу по всій області.

Безпосереднє створення лісу за участі широких верств населення проходитиме на території усіх лісогосподарських підприємств, а головний, загальнообласний захід - у зеленому масиві Чорноліського лісгоспу.

Крім того, організатори планують проведення громадської акції для випусників сільських шкіл «Озелени батьківщину» та конкурсу серед учнів молодших і середніх класів на кращий малюнок і твір «Людина і ліс».

У травні всьоме відбудеться обласний зліт шкільних лісництв Кіровоградщини.

«Працівники лісового господарства кожен рік переконуються у важливості проведення акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка дає чудову нагоду привернути суспільну увагу до необхідності збереження та примноження лісових насаджень, а також нагадати її учасникам про роль лісів у продовженні існування життя на землі», - зауважила Наталія Олександрівна.

В обіймах лісу разом з лісовою охороною та шкільними керівниками дружньо й завзято працювали цього дня понад 30 юних лісівників, котрі, як справжні патріоти кіровоградського лісу, готові будь-коли прийти йому на допомогу. До цієї життєрадісної компанії охоче приєдналися журналісти обласних мас-медіа.

Гуртом шанувальники лісу раділи приходу весни й пробудженню всього живого. Сповнена гордістю за свою роботу, весела енергійна команда швидко впоралась із роботою по створенню дубового насадження площею один гектар, попередньо отримавши цінні поради від професіоналів щодо того, як правильно садити ліс.

Результатом залишились задоволені усі учасники акції. На знак подяки господарі вручили своїм помічникам подарунки. Юним лісівникам дісталися солодощі та декоративний посадматеріал для озеленення території їхнього навчального закладу. Прикрасити у зелене вбрання територію довкола своїх домівок випала нагода і журналістам.

Особливу ауру святковій події надало частування гостей лісовими дарами – запашним трав’яним чаєм і липовим медом, у які лісівники також вклали частинку душі.

Гарними результатами своєї праці учасники акції довели здатність об’єднуватись і піклуватись про майбутнє кіровоградських лісів.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!