​І знову переможці всеукраїнського рівня

27.03.15, 16:00

Інтернет Асоціацією України за сприяння Міністерства освіти і науки України було ініційовано конкурс на кращий веб-сайт освітнього закладу. Даний конкурс проводиться вже вп’яте з метою сприяння появі та удосконаленню веб-сайтів вітчизняних освітніх закладів, впровадженню у навчальний процес нових зручних інструментів взаємодії всіх його учасників – учнів (студентів, слухачів, вихованців), викладацького складу, адміністрації закладу освіти, стимулювання ініціативи у цій сфері, акцентування уваги на важливості повного, оперативного та зручного інформування про діяльність закладів освіти України засобами Інтернету як ефективного засобу забезпечення прозорості та протидії корупції у сфері освіти. Учасники розподілилися за 5 номінаціями: «Веб-сайти міських шкіл», «Веб-сайти сільських шкіл», «Веб-сайти дошкільних закладів», «Веб-сайти позашкільних закладів», «Веб-сайти навчальних закладів професійно-технічної освіти». Також було виокремлено ще одну номінацію – «Вебометричний рейтинг». Оцінювалися роботи за наступними критеріями: контент, зручність, динаміка, дизайн та технічні показники. Право визначити кращих серед кращих випало на долю компетентного журі у складі дев’яти осіб на чолі з Поповю Тетяною Володимирівною, головою Правління Інтернет Асоціації України. Цього року в конкурсі взяли участь 800 ресурсів, серед яких і веб-сайт Кіровоградського обласного ЦДЮТ.

Результати конкурсу було оприлюднено 25 березня 2015 року. Урочиста церемонія нагородження переможців відбулася у залі засідань Колегії Міністерства освіти і науки України за участю першого заступника МОН Інни Совсун. У заході також взяли участь голова Правління Інтернет асоціації України Тетяна Попова, голова комітету з питань ІКТ в освіті Інтернет асоціації України Іван Пєтухов, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України Тамара Пушкарьова, члени журі конкурсу, представники ІТ-компаній, освітніх закладів та ЗМІ.

Розпочала захід Совсун Інна Романівна, яка звернулась до всіх учасників з вітальним словом та актуалізувала мету конкурсу. З основними організаційними положеннями виступила голова журі – Попова Тетяна Володимирівна, яка разом з іншими членами журі окреслила позитивні тенденції саме цьогорічного конкурсу. Було відмічено, що більшість ресурсів мають інформацію про права дітей, безпечне поводження в інтернет-мережі, відсутність некоректної реклами. Також члени журі звертали увагу на популярність того чи іншого ресурсу. Витримавши таку інтригу, організатори перейшли до нагородження. Приємно відмітити, що веб-сайт Кіровоградського обласного ЦДЮТ знайшов місце серед переможців в номінації «Веб-сайти позашкільних закладів», за що творчий колектив закладу нагороджується спільною грамотою Міністерства освіти і науки України та Інтернет Асоціації України. До грамоти додається Сертифікат на надання 2 ГБ хостингу (домен - .inet.ua).

Завершився захід презентацією Романа Шлапака, керівника проекту Ради Європи і Європейського Союзу «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні», стосовно стандартівРади Європи у сфері прав людини як інтернет-користувачів та безпеки дітей он-лайн. Кожен учасник отримав Посібник з прав людини для інтернет-користувачів та Пояснювальний меморандум.
Адміністрація закладу дякує організаторам за проведення заходів такого формату та можливість приймати в них участь, а педагогічному колективу Кіровоградського обласного ЦДЮТ – за сумлінну працю та відданість майбутньому нашої країни – дітям.
Хлєбнікова Катерина – методист обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!