Рідкісне видання. Шлях до читача

28.03.15, 12:00

У четвер, 26 березня, у відділі мистецтв ОУНБ ім. Чижевського відбулось довгоочікуване відкриття унікальної виставки однієї книги: «Корифеи украинской сцены. Нерозгадані таємниці видання».

Мова йде про незвичайну книгу-артефакт, яка мала особливе значення в історії українського театру. Книга вийшла друком у далекому 1901 році в Києві. Написали її анонімно провідні українські інтелектуали. Анонімно - бо була сувора цензура. До того ж видання довелось зробити російськомовним. У цій книжці Марка Кропивницького, Михайла Старицького, Івана Тобілевича й інших уперше назвали корифеями українського театру....

Заборонена книга повернулася у науковий обіг лише за часів незалежності України. Книгу для експозиції надав відомий кіровоградський колекціонер- філокартист, збирач українських раритетів Володимир Могилюк.

До виставки долучився Кіровоградський краєзнавчий музей, надавши в експозицію особисті речі корифеїв української сцени. Запрошуємо на виставку кіровоградців та гостей міста, адже це перша можливість познайомитися з унікальним виданням! Виставка присвячена Міжнародному дню театру.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!