​Кіровоградські діти все ще мріють про бібліотеку імені Шевченка!…

30.03.15, 18:00

Минуло вже майже шість місяців з того часу, як 30 вересня 2014 року у Всеукраїнський день бібліотек від імені колективу та активних користувачів обласної бібліотеки для дітей імені Гайдара її директор Таїсія Манжула порушила клопотання перед обласною радою про перейменування бібліотеки та присвоєння їй імені Тараса Григоровича Шевченка. Лист-звернення колективу бібліотеки був оприлюднений перед громадськістю під час Всеукраїнської акції проведення голосних читань віршів Тараса Григоровича Шевченка біля пам’ятника поету на честь святкування його 200-річного ювілею.

Читайте також:
Обласна дитяча бібліотека з ім’ям видатного… вбивці-психопата


Від часу звернення пройшло майже півроку. Бібліотека провела громадське обговорення, зробила усі необхідні кроки щодо завершення цієї процедури. Усі раділи, що нарешті 27-го березня 2015 року депутати обласної ради мали на сесії підтримати рішення про перейменування, адже його ще 28 листопада 2014 року погодила постійна комісія обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім’ї, молодіжної політики.... Але радість була передчасною, бо народні обранці не підтримали ідею бібліотекарів, читачів, батьків, громадськості.

- Так чиї ж інтереси ми відстоюємо, про виховання якого духу патріотизму та національної гідності у дітей і молоді може йти мова, якщо депутатами обласної ради не підтримується рішення щодо присвоєння дитячому закладу імені Тараса Григоровича Шевченка?! - йдеться у зверненні колективу обласної бібліотеки для дітей ім. А.П.Гайдара. До речі серед депутатів, що не підтримали цю ініціативу є заслужений працівник освіти України, а деякі взагалі були відсутні на пленарному засіданні сесії. Колектив обласної бібліотеки для дітей, активні читачі та громадськість обурені цим рішенням народних обранців і готують нове звернення до голови Кіровоградської обласної ради Чорноіваненка О.А. щодо повторного винесення цього питання на наступне пленарне засідання сесії обласної ради.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!