Екологічні заходи у бібліотеці

24.04.15, 18:00

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Бібліотекарі відділу сприяння технічній творчості молоді Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка теж не байдужі до екологічних проблем і провели для кіровоградських учнів еко-годину «Апгрейд сміття». Молодь познайомилась із новим для себе словом «апсайклінг», що в перекладі означає перетворення відходів на нові речі, якість яких значно краща за вихідний матеріал.

Доказом того, що зі сміття можна зробити гарні та корисні в побуті речі стали представленні на однойменній виставці корзинки, сумки, пляшки та гаманці. Експонати були люб’язно надані Любов'ю Іванівною Аляскіною, Світланою Перцовою, Наталією Олександрівною Шевченко, Оленою Завірюхою та Юлією Абрамовою.

А напередодні, 21 квітня, у відділі популяризації книги для учнів ЗОШ № 4 було проведено еко-годину «Екологічні проблеми Кіровоградщини».

Сучасне екологічне становище, яке склалося на території України, у тому числі на Кіровоградщині, потребує оздоровлення, здійснення ефективного моніторингу, державного контролю за станом довкілля та раціонального використання природних ресурсів Кіровоградщини.

Різнобарвна й приваблива земля Кіровоградщини. Важливо зберегти все її різноманіття, неповторні риси ландшафту, чарівні куточки природи.

Під час заходу учні переглянули відеоролики про екологічний стан нашої країни та області, ознайомилися із літературою, яка була представлена на книжковій виставці «Захищаючи життя природи, ти продовжуєш своє».

Учасники висловлювали свої думки щодо збереження навколишнього середовища: якщо б кожен із нас прибирав сміття після себе, піклувався про природу, не забував гасити вогонь, то екологічний стан нашої країни та міста був зовсім інакшим.

Сподіваємось, що подібні заходи це ще один внесок в наше чисте майбутнє!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!