Кіровоградці, а ще більше півмільйона українців вийшли на прибирання країни!

29.04.15, 18:00

На минулих вихідних вся Україна вийшла на прибирання і зробила нашу країну чистішою. Молодіжний рух Let's Do It, Ukraine! організував акцію «Зробимо Україну чистою! – 2015», в якій взяли участь понад півмільйона українців. Всього в країні було більше двох тисяч локацій, де відбулися прибирання. У тому числі у Кіровограді прибирання відбувалося на території Міського парку

Центром еко-акції у столиці став Труханів острів. Підтримали волонтерів та взяли участь в акції і Перша Леді Марина Порошенко, і Міністр екології Ігор Шевченко, і перший заступник мера м. Києва Ігор Ніконов та інші офіційні особи. Також в стороні не залишилися і українські зірки. Прибрати острів прийшли лідер гурту С.К.А.Й. Олег Собчук, співачка Даша Суворова, співак Лері Вінн, лідер гурту Bahroma Рома Бахарєв, співак Артем Пивоваров, фіналіст шоу «Х-фактор» Дмитро Сисоєв. А співачка Світлана Тарабарова, не дивлячись на те, що перебувала не в Києві, взяла участь в акції у Дніпропетровську.

«Здавалося б, суботник закінчився, але для нас проект триває. Зараз ми активно вивозимо сміття, це займе декілька днів, хоча, ми намагаємося прибрати його максимально оперативно. Я дуже вдячна всій команді проекту, включаючи всіх волонтерів. Рада, що цього року акція «Зробимо Україну чистою! – 2015» привернула велику увагу і нас підтримали українські зірки, перші особи країни, представники міжнародних організацій та багато інших. Ми ставимо досить амбітні цілі на наступний рік і хочемо почати не просто прибирати країну, а займатися перевихованням свідомості українців, прищепленням культури чистоти і еко-відповідальності. Важливо не просто не смітити, а розділяти сміття, облагороджувати територію, дбати про довкілля. Думаю через кілька місяців наша команда почне готувати наступну акцію», – розповіла про захід Юлія Мархель, національний координатор акції «Зробимо Україну чистою! – 2015», президент громадської організації Let's Do It, Ukraine! - наша землячка, нині киянка, а за походженням - кіровоградка.

Цього року прибирання проходило у форматі еко-фестивалю «ЧистоFest». На локаціях були різні майстер-класи, активності та концерти. У Києві на Трухановому острові для еко відповідальних людей виступали гурт Bahroma, співачка Даша Суворова, фіналіст шоу «Х-фактор» Дмитро Сисоєв, співак Артем Пивоваров. Також під час акції Національним Реєстром Рекордів був встановлений рекорд на «наймасовіше прибирання». Акцію «Зробимо Україну чистою! – 2015» проводить молодіжний рух Let's Do It, Ukraine! http://letsdoitukraine.org/ . Це частина міжнародного проекту Let's Do It, World!, який об'єднав 112 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!