Cтародавнє мистецтво живопису гарячим воском

01.05.15, 16:00

Сьогодні відомо дуже багато видів мистецтва, у яких людина може себе реалізувати. Одним із них є енкаустика – стародавнє мистецтво живопису гарячим воском.

Восковий живопис своїм корінням сягає в далеке минуле, тому не можна з точністю сказати, де саме зародився цей вид мистецтва.

У техніці енкаустика написано багато ранньохристиянських ікон.

26 квітня учасники студії творчого настрою «фАРТ», що діє при Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка, вчилися малювати картини в цій техніці під керівництвом художниці Світлани Хавроненко, яка завітала до бібліотеки та провела майстер-клас.

Світлана зазначила, що коли поринаєш у роботу, то час пролітає непомітно, всі турботи та переживання відходять на інший план і залишається лише творчість.

Коли дивишся на готові роботи художниці, не розумієш, як таку красу можна створити. Розуміння приходить лише тоді, коли спробуєш сам. Навіть, якщо людина не вміє малювати, у неї є всі шанси створити неповторну картину. Головне – не боятися експериментувати, і тоді створення картин в техніці енкаустика стане вашим хобі.




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!