За досвідом Іванофранківщини

02.05.15, 14:00

20-22 квітня відбувся навчально-професійний візит до Івано-Франківської області двадцяти бібліотечних фахівців із Херсонської, Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Полтавської, Сумської, Харківської, Донецької областей та міста Києва. Кіровоградську область представляла Таратута Наталія, завідувач відділу мистецтв Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва імені О. М. Бойченка.

Усі бібліотекарі, які взяли участь у робочій поїздці, є переможцями конкурсу для бібліотекарів публічних бібліотек «Програма професійних навчальних поїздок: вивчення досвіду провідних бібліотек України», проведеного програмою «Бібліоміст». Навчальний візит тривав 3 дні, був дуже насиченим та цікавим.

Першого дня бібліотекарям провели екскурсію відділами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка: великі світлі зали, сучасний інтер’єр, гарне оформлення книжкових виставок, цікаві виставки творчих робіт.

Після екскурсії перед бібліотекарями із вітальним словом виступив Тимків Василь Миколайович, заступник начальника управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації; Бабій Людмила Василівна, директор наукової бібліотеки та Горбань Галина Василівна, голова Івано-Франківського обласного відділення УБА. Ярослава Титаренко, заступник директора програми «Бібліоміст», вийшла на скап-зв'язок із бібліотекарями та привітала всіх присутніх із перемогою в конкурсі, побажала позитивних емоцій, багато нових вражень та продуктивної роботи.

Л. Бабій розповіла присутнім про проекти своєї бібліотеки, директор Рожнятівської ЦБС М. Рибчак ознайомила з інноваційною діяльністю бібліотек Рожнятівщини «Працюємо на благо громади». Також цього дня бібліотекарі відвідали центральну міську бібліотеку та міську бібліотеку для дітей, дізналися про роботу Івано-Франківської міської ЦБС.

Другого дня бібліотекарі відвідали бібліотеки-філії с. Тисменичани та с. Цуцилів, центральну районну бібліотеку м. Надвірної. Бібліотекарі розповіли гостям про свою роботу з громадою, про співпрацю із владою, про проведені заходи, якими залучають користувачів до бібліотеки, про ведення бібліотечних блогів.

На учасників навчально-професійного візиту чекав приємний сюрприз – гра заслуженого артиста України, віртуоза-скрипаля, керівника народного муніципального оркестру народної музики «Аркан» Сергія Орла та виступ народного аматорського фольклорного театру «Шовкова косичка» з великодньою композицією.

Бібліотекарі також відвідали бібліотеку-філію с. Татарів Яремчанської МЦБС, бібліотекар якої розповіла про свою роботу, про підтримку бібліотеки сільським головою.

Для учасників навчального візиту також було проведено цікаву екскурсію музеєм екології та етнографії Карпатського краю, що знаходиться в місті Яремче.

Третього дня бібліотекарі завітали до центральної бібліотеки імені Т.Г. Шевченка міста Калуша та міської бібліотеки для дітей. Приємно вразив європейський дизайн бібліотеки, велика кількість нових книг та найменувань періодичних видань, які передплачує бібліотека, сучасний Інтернет-центр, бібліотечна кав’ярня.

У бібліотеці-філії с. Голинь Калуської ЦБС бібліотекарі дізналися про реалізовані соціальні проекти, які бібліотека, залучаючи громаду села, втілює у життя; про співпрацю із шкільною бібліотекою та владою.

Працівники Долинської центральної районної бібліотеки для делегації бібліотекарів провели флешмоб. На асфальті біля бібліотеки намалювали карту України та позначили на ній міста, з яких приїхали учасники. Учні школи, тримаючи в руках аркуші із назвами зазначених міст, читали вірші напам’ять про кожне місто.

Директор Долинської ЦБС провела екскурсію бібліотекою, розповіла про проекти, які реалізує бібліотека, зокрема проект «Інтернет для незрячих та осіб з вадами зору».

Учасники навчального візиту отримали цікавий досвід щодо впровадження інновацій бібліотеками Івано-Франківської області. Всі були приємно вражені гостинністю та щирістю людей цього краю, високою духовністю та культурою. А Івано-Франківськ взагалі сприймається як сучасне європейське місто.

Щира подяка за теплий прийом, незабутні враження, за гостинність, увагу до кожного та позитивні емоції, якими був наповнений кожен день перебування на Прикарпатті.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!