"Креативна середа" перетворила Кіровоград на європейське місто

22.05.15, 10:00

Минулого тижня відбувся черговий захід в рамках бібліопроекту «Креативна середа». Цього разу, напередодні святкування в Україні Дня Європи (третя субота травня, у 2015 році це - 16 травня), бібліотекарі вирішили провести EUROвечір «Україна – це Європа!». Захід проходив у форматі вуличної акції і привернув увагу багатьох кіровоградців.

Дійство, що відбувалось на вулиці Дворцовій, було присвячено Дню Європи в Україні, тож його відвідувачі мали можливість познайомитись з європейськими цінностями та традиціями, а також обговорити тему євроінтеграції України. Перше, що впадало в очі кіровоградцям – це представлені книжкові виставки: «Знайомтесь: література Європи», «Знай про Європу більше». Саме вони допомогли відвідувачам більше дізнатися про Європу та країни Євросоюзу.

Поряд із виставками усі бажаючи могли одразу перевірити свої знання, ставши учасниками вікторини «Що я знаю про Європу?», що проходила у незвичному форматі євро-пазлів. Захопило учасників заходу й цікаве інтерактивне опитування «Ми – європейці», під час якого усі бажаючи мали можливість написати свої побажання Україні та місту Кіровограду, висловити свої думки з приводу євроінтеграції. Позитивних висловлювань щодо євроінтеграції України назбиралося чимало, що свідчить про готовність кіровоградців до цього рішучого кроку. Долучились до вуличної акції й представники Міжнародного громадського руху «АЛЛАТРА». Майстер-клас із плетіння оберега «Боже око» викликав неабиякий інтерес, а конкурс на найкращий слоган щодо читання та книги подарував стільки цікавих висловів, що організатори навіть не змогли визначитися з переможцем.

Натомість виникла ідея дозбирати висловів і створити великий біг-борд, який би спонукав кіровоградців більше читати. Працівники бібліотеки порадували відвідувачів майстер-класом із виготовлення магнітів з європейською символікою. Кожен відвідувач міг обрати свій шаблон магніту, виготовити його та забрати з собою. Найбільшою популярністю користувалися магніти з написами «Україна – це Європа!» та «Кіровоград – європейське місто!».

Привертали увагу і виступи, що відбувалися на «музичному» майданчику. «Повертайся живим» - таку назву мав танцювальний номер від учнів Кіровоградського професійного ліцею побутового обслуговування. Вони не тільки познайомили присутніх зі своїми творчими талантами, а й порадували купою «смачних» емоцій від власноруч виготовлених тістечок. Не менше вразили публіку й вокальні номери: чуттєві пісні у виконанні Валентини Федорішиної, драйвові хіти під гітару від Максима Кондратенка та Діани Штейнберг, зворушливі композиції у виконанні Марії Ніколенко – і це неповна програма виступів! Кіровоградці Влад Лазаренко та Іван Кучерук (актор Кіровоградського академічного обласного театру ляльок) випадково проходили вулицею Дворцовою. Вони були вражені дійством, що відбувалося просто неба, тож одразу ж звернулися до організаторів із пропозицією виконати кілька пісень. Ми погодились і не пожалкували. Чудовий спів хлопців підкорив не лише молодих дівчат, але й усіх відвідувачів акції.

Цього вечора на вулиці Дворцовій відпочивали усі. Для малечі було організовано спеціальну зону євро-розваг. Тут вони грали в найулюбленішу гру європейців – «твістер», не забуваючи й про звичні для себе іграшки, розмальовки та забавки. Тепла весняна погода, тематично підібрані розваги та книжкові виставки сприяли створенню чудової атмосфери свята, де кіровоградці могли відпочити після важкого робочого дня. Євровечір «у вуличному форматі» подарував нові знання та емоції мешканцям міста. А вже незабаром ми знову зустрінемось на вулиці Двороцовій, в рамках бібліопроекту «Креативна середа»!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!