Новомиргородщина зустрічала Першу леді України

23.05.15, 14:00

За часи незалежності України новомиргородці безліч разів зустрічали високих гостей різних рангів та рівнів, але поважність гостей, що завітали до району 20-го травня була чи не найвища. Перша леді держави, дружина Президента України Марина Порошенко, а також Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі відвідали навчальні заклади району та ознайомилися із результатами діяльності проекту людської безпеки «Кусаноне», який реалізується в Україні за підтримки Уряду Японії.

Зустрічали та супроводжували делегацію гостей голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та голова Новомиргородської райдержадміністрації Олександр Сенченко. Розпочалась робоча поїздка з відвідування Златопільської гімназії, саме на цей навчальний заклад посольством Японії в Україні було виділено близько 1 млн гривень. За ці кошти відремонтували фасад, покрівлю та стелі гімназії, оновили систему освітлення, замінили вікна, двері та оновили меблі.

На урочистих зборах з нагоди приїзду гостей, що відбулись на подвір’ї навчального закладу виступила Марина Порошенко. Дружина Президента України звертаючись до присутніх гімназистів наголосила:
“Ми зібралися в маленькому місті на Кіровоградщині заради вас і вашого майбутнього, любі діти! Я хочу подякувати високоповажному послу Японії за допомогу Україні і її дітям. Діти ростуть, розвиваються, і ми робимо все, щоб вони росли в хороших умовах, навчалися людяності, зростали патріотами, любили свою країну, щоб були щасливими. Бажаю вам гарних оцінок і мирного неба!”.

Після цього перша леді вручила директору навчального закладу Віталію Бирзулу сертифікат на придбання оргтехніки. Такі сертифікати також отримали також керівники дитсадка «Теремок» та Канізької школи, які теж цього дня відвідали високі гості. Посол Японії Сумі Шігекі привітавшись з присутніми українською мовою відмітив:
“Ваша країна зараз знаходиться у важкій ситуації. І всі японці зараз переживають за Україну і підтримують Україну. Ми сподіваємось, що в Україні незабаром настане спокій. І ми пишаємося співпрацею з вами. Діти, коли ви будете вчитися в цій школі, пам’ятайте,що ми, японці, з Україною. Слава Україні!”.

Також на урочистих зборах на правах господарів виступили голова обласної адміністрації Сергій Кузьменко та голова Новомиргородської районної державної адміністрацій Олександр Сенченко. Керманич області відмітив тісні українсько-японські відносини саме на Кіровоградщині в різних гуманітарних сферах. Наостанок Олександр Сенченко подякував японській делегації за той внесок, що робить їх уряд в розвиток української освіти.

Після завершення урочистих зборів гості оглянули результати впровадження проекту «Кусаноне» в Затопільській гімназії. Після цього перша леді та іноземна делегація завітали до дитячого садка «Теремок», де в рамках програми «Кусаноне» було встановлено систему очистки води загальною вартістю понад 300 тисяч гривень. Теплий прийом гостям їм організували вихованці та педагоги закладу, натомість завдяки Марині Порошенко бібліотека дитсадка поповнилась дитячою літературою українських видань. Останнім закладом до якого завітали гості була Канізька загальноосвітня школа, де також завдяки коштам посольства Японії було встановлено систему очистки води.

Учні та вчителі школи, теж організували теплий і радий прийом гостям, та щиро дякували за надану необхідну допомогу в розвитку сільської школи. Підсумовуючи результати робочої поїздки Новомиргородського району делегації Посольства Японії в Україні та Голови Ради Благодійного фонду Петра Порошенка Марини Порошенко голова райдержадміністрації Олександр Сенченко зауважив, що й надалі район прийматиме активну участь в подібних проектах та грантах для того аби залучати кошти в освіту, культуру, медицину району.

надіслав В. ГОНЧАРЕНКО начальник відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та організаційної роботи апарату райдержадміністрації, фото - Олени Карпенко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!