​Найкраще читає Хемінгуея Марина Козирєва

25.05.15, 16:00
учасники конкурсу із Олександрійського і Маловисківського районів
учасники конкурсу із Олександрійського і Маловисківського районів

Днями у Кіровограді, у рамках фестивалю "Бібліофест на Великій Перспективній" відбулось нагородження переможців конкурсу «Кіровоградщина читає Хемінгуея». Конкурс провела обласна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського - за підтримки посольства США в Україні.

Мешканцям області, незалежно від віку, запропонували долучитись до конкурсу перекладів, буктрейлерів та есе по роману «Прощавай зброя» Ернеста Хемінгуея. Таким чином бібліотекарі вирішили привернути увагу до читання і культури відвідування бібліотек загалом. За перемогу змагалось понад 100 конкурсантів з Кіровограда Бобринецького, Маловисківського, Новоукраїського, Олександрійського і Світловодського районів.

Автором найкращого есе визнано Марину Козирєву. Найкращий переклад роману на німецьку мову здійснила Анжела Недобідюк, а на українську – Галина Скічко. Ігор Богуслівський зняв найкращий бук трейлер. Авторами кращої вистави стали Вадим Лисенко, Валентина Поросяник та Анастасія Лайкіна з ЗОШ Нової Праги. До речі, антивоєнна повість була обрана для прочитання не дарма. У складні часи, на думку, кураторів акції цей текст мав зачепити струни людської душі, пише "Гречка"

Організатори не помилились. Наприклад, друге місце у конкурсі есе зайняла вчителька української мови з Олександрії, яка свій текст присвятила 24-річному учаснику АТО Олександру Козленку, яких поклав життя за батьківщину. Переможниця ледь стримувала сльози, а читачі її твору переконували, читати його і залишатись байдужим просто неможна.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!