У Кіровограді зробили крок до введення «Дитячої легкої атлетики» до шкільної програми

27.05.15, 14:00
фото - uaf.org.ua
фото - uaf.org.ua

24 травня у Кіровограді відсвяткували Світовий легкоатлетичний день. Гостями міста були президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка та президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

У головному місці відпочинку кіровоградців – Дендропарку – минулої неділі відбулося справжнє свято. Спочатку містяни дивилися на спеціально облаштований майданчик з цікавістю, але не більше, і далі крокували з дітьми до каруселей та інших атракціонів. Але згодом навколо нього збиралося все більше і більше людей. На головній площі Дендропарку відбувалися змагання за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ». Розпочалися вони з розминки, і проводили її разом з дітьми легенда світового спорту Сергій Бубка та керманич української легкої атлетики Ігор Гоцул.

Згодом близько сотні дітей, хто тільки бажав, зміг долучитися до свята. Під керівництвом інструкторів, вони бігали, стрибали, а нагородою для усіх були автографи Сергія Бубки, черга за якими вишикувалася чимала.

фото - uaf.org.ua
фото - uaf.org.ua
СЕРГІЙ БУБКА, президент Національного олімпійського комітету України:

- Дитяча легка атлетика – дійсно чудова програма. Ми побачили, як це цікаво дітям, з яким великим завзяттям вони беруть участь у цих змаганнях. І дуже важливо, щоб ця програма була включена до шкільної програми. Щоб діти з маленького віку займалися легкою атлетикою. Кожен з нас рухається, бігає. А в легкій атлетиці є велика можливість обрати той вид спорту, який вам подобається, яким ви зацікавилися. Тому дуже приємно, що дуже багато діточок прийшли на цей захід.

Такий захід проходить не тільки в Україні, але й по усьому світу. Зазначу, що ця програма була визнана однією з найкращих серед багатьох аналогічних від інших міжнародних федерацій.

фото - uaf.org.ua
фото - uaf.org.ua
ІГОР ГОЦУЛ, президент Федерації легкої атлетики України:

- Надзвичайно приємно бачити те, що відбувається зараз. Сьогодні ми побачили свято спорту, і ми побачили, як достатньо невеликими зусиллями можна робити свято. Ми сподіваємося, що цей приклад надихне і кіровоградців, і мешканців інших міст і селищ Кіровоградської області на організацію подібних заходів. Адже вони працюють на майбутнє країни, на здоров’я нації, на український спорт. Зараз спільними зусиллями ФЛАУ, НОК та Мінмолодьспорту працюють над включенням дитячої легкої атлетики до шкільної програми. Радує те, що є розуміння з боку Міністерства освіти і науки України. І так заходи, який пройшов у Кіровограді – ще одна щаблинка на шляху до того, щоб ця чудова програма нарешті стала частиною шкільної програми. Я думаю, що найближчим часом, якщо не в програмі наступного року навчання, то щонайменше через рік ми зможемо вже побачити дитячу легку атлетику в шкільній програмі.

фото - uaf.org.ua
фото - uaf.org.ua
ВІТА АТАМАНЧУК, заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації:

- Ми сподіваємося, що такі заходи – це буде свіжий ковток повітря, який буде стимулювати розвиток легкої атлетики в нашій області. Ми стали свідками того, що спорт – це модно, що на нього у дітей є попит. Коли ми будемо культивувати спорт, стимулювати дітей до того, щоб вони обирали здоровий спосіб життя, то напевно у такого суспільства буде майбутнє.

Після цього почесні гості вирушили на стадіон «Зірка». Там вони поклали квіти до меморіалу спортсменів, загиблих під час Другої світової війни. Також на фасаді арени Сергій Бубка урочисто відкрив пам’ятну табличку, як знак вдячності президенту ФК «Зірка» Максиму Березкіну за реконструкцію стадіону. Адже з минулого року «Зірка» - одна з головних легкоатлетичних арен країни. На ній проводяться найпрестижніші національні старти. Ось і в цей день на ній відбулося урочисте відкриття командного чемпіонату України серед юніорів.

Після відкриття змагань відбувся ще один знаковий захід – Сергій Бубка презентував свою дитячу книгу «Життя в польоті». Діти задавали уславленому легкоатлету будь-які запитання, на які Сергій Назарович відверто відповідав: чому обрав саме стрибки з жердиною, чи не боявся стрибати, завдяки чому і кому став чемпіоном, що потрібно для того, щоб стати лідером. Ну а після завершення зустрічі – групове фото з дітьми. Яке, певно, стане для них пам’яткою на усе життя і стимулом для розвитку і як спортсменів, і як особистостей.

Джерело - uaf.org.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!