«Менестрелі» із музичної школи дали концерт у музеї

06.06.15, 14:00

На початку літа Кіровоградський обласний художній музей приймав творчий звіт юних музикантів, вихованців Кіровоградської музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса. У переповненій залі зібралися учні міських шкіл № 25, 5, 31 та 34, а також гімназії новітніх технологій навчання. Батьки, діти і вчителі, затамувавши подих, спостерігали за казковим дійством, що розгорталось на імпровізованій музейній сцені.

Два дні поспіль у музеї Кіровоградська музична школа № 2 імені Юлія Мейтуса збирала в ошатній залі музею своїх шанувальників. Спочатку показали театралізовані постановки музичного театру «Менестрелі», а потім і музичний концерт «Ура! Канікули!».

Театрали презентували вимогливій публіці виставу «Три крокодили» та музичну фантазію Оксани Осадчук за мотивами твору Миколи Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки». Яскраво підібраний одяг акторів, вишукана та тонка гра на сцені, не залишили байдужими глядачів, гучні оплески та вигуки «Браво» щораз переривали виконавців. Не зважаючи на зовсім молодий вік, адже на сцені були діти - актори, присутні були приємно здивовані їх цілком зрілою грою та майстровитою невимушеністю.

Під час концерту «Ура! Канікули!» юні виконавці Віталій Демцун та Скрипник Дар’я виконали українські народні пісні «Чом, чом ти не прийшов» та «Ой, ти знав нащо брав». За ними на сцену вийшли Олексій Бондар та Владислав Балабась, які разом заспівали пісню «Червона шапочка та сірий вовк». Особливо вразив публіку Кліментій Сябренко, що разом із концертмейстером Олександром Сербіним виконали легендарну пісню Джона Леннона «Yesterday».

Також у концерті звучали пісні та інструментальні мелодії Косми «Опавшие листья» у виконанні Тетяни Соловйової; Едварда Гріга «Танець із Йольстера» у виконанні Альбіни Петюренко; Євгена Доги - вальс із кінофільму «Мій ласкавий та ніжний звір» у виконанні Олександра Сушкова; Ж. Колодуба - музика до казки Г. Х. Андерсена «Снігова королева» - «Викрадення Кая» у виконанні Софії Мечкалової; кемпферт «Подорожуючи в ночі» у виконанні Ігоря Максименка (концертмейстер Ніна Зубченко) та ін.

Співробітники музею разом із глядачами, щиро вдячні всьому викладацькому колективу та, особливо, юним вихованцям Кіровоградської музичної школи № 2 імені Юлія Мейтуса за подаровані хвилини радості, тепла і надії, адже в наш буремний та складний час, нам так не вистачає душевної гармонії, яка сприяє емоційному спокою суспільства.

Автор - Микола Правда - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!