Дитяча кіровоградська бібліотека відтепер буде називатися на честь Шевченка

14.07.15, 11:11

Сьогодні, 14-го липня під час сесії Кіровоградської обласної ради депутати нарешті змінили найменування юридичної особи “обласна бібліотека для дітей ім. А.П.Гайдара” на “Кіровоградська обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г.Шевченка”, пише "Гречка".

Сайт "Тусовка" неодноразово писав, що і колектив бібліотеки, і читачів просили депутатів змінити найменування, обгрунтовуючи це прохання ще й тим, що існує Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”.У бібліотеці протягом кампанії за перейменування зібрали понад 600 підписків, але три рази поспіль депутати не могли дійти згоди і увесь час для перейменування не вистачало 5-6 голосів. Втім, сьогодні 53 депутати підтримали ініціативу перейменувати бібліотеку Гайдара, двоє не голосували і питання пройшло без довгих обговорень.
Наразі перед бібліотекою та громадськістю постає новий цікавий виклик - привести до ладу затишний дворик, яким володіє заклад. Зелена, симпатична територію позаду бібліотеки наразі недоступна для відвідувачів та широкої громадськості через аварійну стіну, яка належить військовій частині, і з якої буквально сиплеться цегла, загрожуючи життю і здоров'ю людей.

Днями у бібліотеці відбулася зустріч координатор Кіровоградського прес-клубу Вікторії Талашкевич із керівництвом закладу, під час якої йшла мова про можливість залучення для упорядкування дворику фінансів як від соціально-відповідального бізнесу, так і грантових коштів від міжнародних донорів. Зокрема, оскільки прес-клуб є учасником програми "Активні Громадяни" Британської Ради в Україні, планується подати проектну заявку щодо організації у дворику заходів за прикладом чернігівського фестивалю "Зелена сцена".
Звісно, до того ще великий шлях, на якому кіровоградцям треба буде привести дворик до ладу, залучивши волонтерів і просто всіх, хто бажає попрацювати на суботнику-толоці, щоб перетворити зелену місцину на дійсно райський куточок, відкритий для цікавих громадських ініцйатив!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!