Виставка, присвячена Героям-десантникам

01.08.15, 10:00

В останній день липня в Кіровограді відбулась презентація фотовиставки «Кіровоградські десантники – захисники України», приуроченої до Дня високомобільних десантних військ України. Виставка підготована колективом Кіровоградського обласного художнього музею з ініціативи та за сприяння громадської організації « Об’єднання ветеранів розвідки України» вони надали частину фотографій, пише "Гречка".

Фото Олени Горобець, Гречка
Фото Олени Горобець, Гречка
Також до експозиції ввійшли фото надані безпосередньо військовими третього полку кіровоградського спецназу. Зокрема, три блоки виставки сформовані на основі фотографій Сергія Сенчєва, заступника командира полку по виховній частині, який загинув в минулому році в зоні АТО. Він зробив більше 2 тисяч світлин на свій фотоапарат, який завжди тримав біля себе. Фото відображають життя військових в зоні АТО, побут солдат в ще не зруйнованому Донецькому Аеропорті. Ці фотографії музейникам передала дружина Сергія Сенчева, вона разом з дітьми прийшла на відкриття виставки, але відмовилась від спілкування з журналістами.

Фото Олени Горобець, Гречка
Фото Олени Горобець, Гречка
Також в експозиції представлені фото зроблені бійцями 42 –го батальйону територіальної оборони. Їх доповнює бойовий прапор, який військові подарували музею, він місцями подертий, закіптюжений і повністю розписаний автографами бійців і побажаннями. Окремим блоком у виставці представлені портрети кіровоградців-спецпризначинців, які загинули в АТО. Це військові як третього полку так і добровольцих батальйонів, які були вихідцями зі спецназу.

Фото Олени Горобець, Гречка
Фото Олени Горобець, Гречка
Функціонуватиме виставка з 1 по 7 серпня під відкритим небом, біля приміщення художнього музею. Якщо будуть несприятливі погодні умови її перенесуть в приміщення музею.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!