Дитячий майданчик створила мама в пам'ять про загиблого сина

02.08.15, 18:00

Уродженець Кіровоградщини заступник командира розвідгрупи 1-го батальйону 3-го полку спецпризначення 28-річний сержант Анатолій Бузуляк загинув рік тому – 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання, перебуваючи в складі розвідгрупи з рятування пілотів літака, збитого поблизу міста Сніжне.

Його мама Галина Дмитрівна об’єднала зусилля з благодійним фондом Станіслава Березкіна «Добротвір» і відкрила в селі дитячий майданчик у пам’ять про свого молодшого сина Тошу, пише Перша Електронна.

Нагадаємо, 16 жовтня 2014 року у селі Іванівка Кіровоградського району на честь Анатолія Бузуляка відкрили меморіальну дошку. Уродженець Кіровоградщини заступник командира розвідгрупи 1-го батальйону 3-го полку спецпризначення 28-річний сержант Анатолій Бузуляк загинув 29 липня 2014 року під час виконання бойового завдання, перебуваючи в складі розвідгрупи з рятування пілотів літака, збитого поблизу міста Сніжне.

Анатолій так і не встиг виконати своє чоловіче призначення – збудувати будинок, посадити дерево і виростити сина. Після себе він лишив згорьовану матір, наречену, вбитого горем брата та світлу пам’ять у серцях земляків за відданість обов’язку й Україні.

Але матері завжди хочеться більшого для своєї дитини, хочеться якомога довше відтягнути момент забуття свого меншого сина. І мати загиблого захисника – Галина Дмитрівна – доклала до цього всіх можливих зусиль. Галина Бузуляк вирішила побудувати дитячий майданчик у селі Іванівка Кіровоградського району.

«Коли я отримала державну допомогу з районного бюджету – не знала, що з нею робити. Я цю допомогу не заслужила, – розповідає Галина Дмитрівна тремтячим голосом. – Можна було витратити все на похорон, встановлення пам’ятника, але у мене був такий син, що він сам собі заробив грошей на все. Тоша був ощадливим – не витрачав зароблені кошти просто так. Тоді я вирішила віддати гроші на потреби Іванівської школи. Тим паче, що в цьому приміщенні знаходиться ще й дитячий садок, а діткам потрібен був майданчик. Знаєте, Тоша був дуже хорошою людиною. Любив подорожувати, мріяв створити сім’ю, виховати донечку Настусю. Але не судилося… Тому нехай діти Іванівки пам’ятатимуть мого сина».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!