Добросердечні кіровоградці відгодовують... щурів

10.08.15, 12:00

Міст через Інгул по вул. Жовтневої революції (після перейменування Вокзальній) – найбільший у Кіровограді. Машини та пішоходи рухаються не тільки по мосту, а й під ним, там знаходиться транспортна розв’язка з підступними крутими віражами.

Міст споруджено в радянські часи; як маркер того періоду на перилах збереглися п’ятикутні зірки. Тепер вони пофарбовані в синій колір і вже не сприймаються як ідеологічна символіка; зрештою, зорі на небі теж зображують у вигляді пентаграм і морські зірки (живі істоти) теж мають подібну форму. І все одно мій знайомий, котрий віднедавна по службі вранці бігає через міст з Ковалівки на Черемушки, автоматично перевіряє,чи не здерли ще цих прикрас на хвилі атак на комуністичну символіку? Зірки на місці, але ця спостережливість принесла йому немало інших відкриттів щодо стану здоров’я мосту.
Під мостом проходять покручені труби (певно, дюкер теплотраси), стан їх ізоляції вказує на столітній вік, хоча це неможливо в принципі. Зверху мостовий тротуар увесь поцяткований тріщинами та різнокаліберними кришками з бетону, фанери та дощок, що вочевидь замінили собою вкрадені вандалами металеві покриття. Навіщо тут люки? А для доступу у разі аварії чи профілактики до численних кабелів, що тут пролягають. Місцями і ці жалюгідні кришки хтось зірвав, і в одному з оцих отворів мій друг з подивом якось виявив собаку з цуценятами (знайшла місце!). Потім ще з більшим здивуванням – миски супчику, простокваші з хлібом та інших наїдків, які хтось не лінувався щоранку наповнювати. А згодом уже з острахом помітив, що собаки зникли, а сніданками з тарілок охоче причащаються велетенські пацюки. Отже, собак нема (малих могли схряцати щури), а свіженьке частування щоранку поновлюється? Хтось свідомо годує гризунів? Хочеться думати, що по доброті душевній, яка тут більш ніж недоречна.

Пацюки зворушливі та кумедні лише в мультику про Чіпа і Дейла та у культовому кінговському фільмі «Зелена миля». У реальному житті ці тварини плодяться прудкіше від австралійських кролів, легко пересуваються по вертикалі без зачіпок, переносять небезпечні хвороби ( включно з лептоспірозом), жеруть усе підряд і прогризають навіть бетон, не кажучи вже про ізоляцію кабелів. Сукупність цих факторів примушує серйозно замислитися над безпекою руху по мосту і під ним.

написала Дана Готур для сайту "Акула-Медіа"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!