"Зірка" перемогла "Суми"

16.08.15, 12:00

Після переконливої домашньої перемоги над «Черкаським Дніпром», уболівальникам кіровоградської «Зірки» було цікаво оцінити гру своєї команди у виїзному протистоянні з ПФК «Суми».

Адже сумчани поки що не програвали в цьому чемпіонаті. А перемога гостей дозволяла б їм випередити господарів поля у турнірній таблиці. І нашим футболістам це вдалося, хоча для успіху їм довелося докласти чимало зусиль.
Сергій Лавриненко вирішив не змінювати переможний склад і випустив на поле тих же футболістів, які грали з перших хвилин у протиборстві з черкащанами. У хорошому настрої після вдалого виїзного матчу, в якому з рахунком 4:0 була розгромлена тернопільська «Нива», виходили на звітний поєдинок і підопічні Юрія Ярошенка. До того ж «Суми» є одним із найбільш незручних суперників для нашої команди. У п’яти заключних очних зустрічах кіровоградці тільки одного разу вигравали. Було це в травні цього року. Тоді підопічні Сергія Лавриненка вдома здобули мінімальну перемогу 1: 0. В інших же чотирьох – перемагали виключно сумчани, які, до того ж, у всіх цих іграх не пропускали. Чого сьогодні практично не доводилося очікувати, так це нічиєї. У десяти зустрічах така була всього одна: у 2011-му році, в рамках Кубка країни, коли переможець був визначений лише в серії пенальті.
Але цього разу гості мали намір поламати неприємну для себе традицію та з перших секунд взяли гру під свій контроль. Втім, вже нікого не дивує, що кіровоградці намагаються диктувати суперникам свої умови, діючи першим номером. Вже в одній із перших наших атак голкіпер сумчан Ярослав Важинський змушений був виходити за межі штрафної площі для того, щоб перервати небезпечний випад суперників. Тут же підопічні Сергія Лавриненка організували ще один гострий прорив зліва: Андрій Бацула прострілив у район 11-ти метрової позначки, але воротар господарів знову був швидшим за атакуючих гравців «Зірки». Але той же Важинський мало не «начудив» біля власних воріт, коли спробував продемонструвати свій дриблінг: на щастя для вболівальників сумчан все і цього разу обійшлося. А вперше підопічні Юрія Ярошенка дісталися до воріт конкурентів на 16-й хвилині, але нічого небезпечного не створили. Ближче до середини першого тайму суперники намагалися пресингувати на чужій половині поля, було багато боротьби та єдиноборств, але до небезпечних моментів справа практично не доходила.
Хоча тривала така пауза без загроз воротам недовго, оскільки гості активізувалися та провели відмінний відрізок. Спочатку була затяжна атака після кутового, коли м’яч метався по штрафній площі сумчан і було кілька небезпечних ударів. Завершився цей натиск ударом Лупашка, метрів з 17-ти з льоту, але м’яч просвистів у кількох сантиметрах від правого нижнього кута. Вже через кілька хвилин Андрій Мостовий отримав передачу з глибини поля, увірвався до штрафного майданчику, проте пробив несильно і прямо в голкіпера господарів поля. А далі Борис Баранець, від великого бажання відібрати м’яч, не розрахував із підкатом і заробив необов’язкову жовту картку. Був призначений штрафний біля наших воріт, але удар метрів із 20-ти пройшо повз. Та й Павло Поштаренко ситуацію контролював. Кіровоградці відповіли черговим небезпечним розіграшем кутового, після якого сумчани, не без паніки, відбилися. Правда, практично тут же підопічні Юрія Ярошенка створили кілька небезпечних моментів, але у створ воріт м’яч так і не потрапив. У кінцівці першої половини зустрічі кіровоградці провели масовану атаку, змусивши панікувати захисників суперника, однак Ярослав Важинський виручив свою команду після удару з 12-ти метрів. На цьому конкуренти пішли на перерву за рахунку 0:0.
Другу половину набагато активніше почали кіровоградці. Гості наполегливо йшли вперед, нагнітаючи обстановку біля воріт господарів. Однак не вистачало класного завершального пасу для того, щоб атаки доводилися до логічного завершення. Був небезпечний удар головою трохи вище поперечини після кутового, була стрімка контратака і вихід два в одного, коли передача на вільного партнера була в останній момент перехоплена сумським стражем воріт. Втім, господарі також намагалися не відсиджуватися в обороні, відповідаючи гострими контрвипадами. У ході однієї з таких стрімких атак був простріл від лицьової лінії в центр штрафного, де нашим захисникам вдалося заблокувати постріл суперника.
І все ж, наша кількість створених гольових можливостей перейшла в якість. На 68- й хвилині у підопічних Сергія Лавриненка пройшла практично ідеальна комбінація зі стрімким переводом м’яча на правий фланг, що знайшла продовження передачею верхом на дальню штангу. Тут виявився ніким не прикритий Григорій Баранець, який головою переправив м’яч у сітку – 0:1. Зрозуміло, що сумчани побігли відіграватися, а кіровоградці намагалися скористатися вільним простором, що виникав у захисті конкурентів. Більше того, ближче до фінального свистка гості взяли м’яч під свій контроль, не даючи сумчанам шансів на фінальний штурм. У підсумку, «Зірка» здобула непросту, але дуже важливу й у цілому справедливу перемогу, яка, напевно, додасть кіровоградським футболістам і тренерам ще більше впевненості. Тепер 22 серпня можна виходити на кубковий поєдинок з «Карпатами» без тіні побоювання перед представником елітного дивізіону.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!