Жінки-переселенки – це манна небесна для Кіровоградщини

16.08.15, 18:54

Бізнес-інкубатор для безробітних жінок працюватиме у Кіровограді у рамках проекту, що його впроваджує Фундація Прав Людини (м. Київ) за підтримки Посольства Польщі у чотирьох областях України.

Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
- Переселенці, котрі приїхали у Кіровоград, це неймовірний ресурс професіоналів, успішних, талановитих людей, які як манна небесна «звалилися» на нашу голову, і залучити їх до життя громади – одне із актуальних завдань нашої організації, - говорить керівник Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Вже майже рік у різних сферах і напрямках
Прес-клуб працює із людьми, що є тимчасовими переселенцями. Були майстер-класи з ручної роботи у співпраці із майстринями студії «Мир Креатива». Були телевізійні ефіри та розповіді про успішні історії адаптації жінок-переселенок у нашому місті. Наразі починається новий етап - Прес-клуб планує створити нехай і невеликий, але успішний бізнес-інкубатор для безробітних жінок. Мета – протягом трьох місяців посилити конкурентоздатність жінок-переселенок на ринку праці Кіровоградщини. Чому для жінок? Тому що серед переселенців, за статистикою, більше жінок, і часто іноді саме жінка не знає до кінця, або не хоче знати, яким величезним потенціалом володіє.

Олена Кваша, Варвара Діордієва та Вікторія Талашкевич
Олена Кваша, Варвара Діордієва та Вікторія Талашкевич
- Перш за все ми плануємо знайти жінок, які мають у собі «кнопку», іншими словами – бажання щось зробити, змінити, чогось досягти у житті, - розповідає експерт проекту і керівник тренінгової частини Олена Кваша, заступник генерального директора КОДТРК.

Як знайти жінок-переселенок, котрі живуть у Кіровограді і хочуть пройти тренінги з особистісного розвитку та арт-терапії? У День міста активісти Прес-клубу проведуть вуличну акцію і запросять всіх бажаючих кіровоградців поділитися інформацією про те, хто з їхніх знайомих переїхав у Кіровоград із Сходу України та Криму, і потребує нових знань, вмінь, навичок, спілкування, підтримки. Звісно, записатися на тренінги (дати проведення – 26 вересня, 3 жовтня та 10 жовтня) можна буде через соціальні мережі, або звернутися до Олени Кваші та заповнити анкету.

Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
Кожен тренінг буде розрахований на 20 осіб, тож всього шістдесят жінок-переселенок зможуть краще зрозуміти свої потреби у працевлаштуванні чи започаткуванні власної справи, встановлять свої пріоритети у житті та дізнаються більше про практики особистісного розвитку, пройдуть курс арт-терапії та навчаться новим технікам ручної роботи.

- Ми будемо прискіпливо відбирати учасників тренінгів, адже ресурсів завжди небагато, і хочеться витратити сили, енергетику, час і кошти на те, щоб допомогти саме тим людям, які внаслідок складної ситуації в країні та війни втратили у житті орієнтири, хочуть почати все заново, відчуваючи підтримку і розуміння таких же жінок, як вони самі, - говорить співзасновник студії «Мир Креатива» Варвара Діордієва. Вона, разом зі своєю партнеркою Іриною Чорною кілька років тому створили у місті і успішно розвивають невеликий бізнес. Один раз зважившись змінити своє життя, зараз вони змінюють життя і тих майстринь, котрі приходять до них за товарами, на майстер-класи чи беруть участь в інших публічних заходах.

Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
Учасники Школи тренерів у м. Чернігів
- За останні кілька років ми переконалися, що на Кіровоградщині зосереджена чи не найбільша в Україні кількість майстринь, що створюють унікальні вироби ручної роботи, і жінки-переселенки, які хочуть реалізувати себе в цій сфері як майстрині, або власниці бізнесу, або наймані працівники, або інвестори зможуть це зробити за нашого сприяння, - переконана Ірина Чорна.

Вже у жовтні Прес-клуб проведе для випускників трьох тренінгів зустріч із потенційними роботодавцями у форматі співбесід та дискусій щодо актуальних запитів на ринку праці. Завершальним акордом стане круглий стіл, на який Прес-клуб щиро запрошує і представників ГО «Фундація Прав Людини», і представників Посольства Польщі, і всіх зацікавлених осіб, щоб узагальнити результати роботи на Кіровоградщині та піднести їх на всеукраїнський та міжнародний рівень і таким чином пропагувати подібні проекти в інших областях та містах країни.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!