Моніторинг виборів до місцевих рад: Громада на сторожі закону!

23.09.15, 14:00

В рамках просвітницької кампанії “Не продай своє місто за гречку”, яку починаючи з серпня проводить ГО “Територія успіху” за сприяння Фонду сприяння демократії Посольства США, нещодавно відбулись навчання для волонтерів зі всієї Кіровоградської області, які виявили бажання взяти участь у відслідковуванні порушень і зловживань під час виборів, щоб захистити свої міста від продажу.

Тема тренінгу: "Громадський моніторинг виборів до місцевих рад” . І найперше, про, що дізнались активісти в рамках даної теми – це нововведення виборчого законодавства та їх практичне застосування. Розкривав всі тонкощі питання, експерт з виборчого законодавства Олександр Кришко. Журналіст, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА Зоя Лебідь розповіла про те, як власний моніторинг і робота зі ЗМІ можуть стати ефективним інструментом впливу на прозорість виборчої кампанії.

Волонтер з Корпусу Миру (США) Пол Бронсон розповів про, те який вплив має волонтерський рух на проведення чесних виборів у нього на батьківщині, про громадські ініціативи контролю і моніторингу за виборами в Америці. Озброєні практичними інструментами роботи громадські активісти-волонтери налаштовані на серйозну роботу і вірять у власні сили. З Богом! Просвітницьку кампанію ”Не продай своє місто за гречку” проводить ГО “Територія успіху” за сприяння Фонду підтримки демократії Посольства США .

Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду СШАSupportedbytheDemocracyGrantsProgramofthe U.S. EmbassyinUkraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.”



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!