Демократія у питаннях та відповідях

22.10.15, 10:00
Фото - Максим Максименко
Фото - Максим Максименко

Вчора, 21 жовтня, відбувся тематичний інтелектуальний турнір з гри "Брейн-ринг" в рамках проекту "Голоси Кіровоградщини - за демократію", організований НРГО "Турбота" спільно із відділом сім'ї та молоді Кіровоградської міської ради. Шукати відповіді на питання, пов'язані із демократичними цінностями, напередодні виборів зібралось 13 команд із різних навчальних закладів міста.

Запеклі бої тривали не одну годину: спочатку чотири групи розігрувалі між собою право вийти до півфіналу - треба було посісти перше місце у групі, а в деяких це було нелегко зробити. Так, команда Кіровоградського інституту державного та муніципального управління Класичного приватного університету "Феміда" отримала перевагу завдяки тому, що відповіла правильно на одне питання більше, ніж суперники - студенти КНТУ (команда "Совенята") та Кіровоградського Інституту Розвитку Людини.

У півфіналах на "Феміду" чекала зустріч з командою "Без ГМО" (Кіровоградський машинобудівний коледж, коледж КНТУ), яка і здобула путівку до фіналу. У другому півфінальному двобої зішлись студенти Кіровоградського інституту комерції (команда "Red Aces") та студенти КДПУ ("Not Found"). Майбутні педагоги одержали переконливу перемогу 3:0 та шанс отримати чемпіонський титул.

Нелегким був бій за третє місце. Основна дистанція закінчилась нічиєю 1:1, а от на третьому додатковоу питанні пощастило "Феміді". Вони виграли кнопу у "Red Aces" та "бронзу" турніру.

А от у фіналі "Not Found" був беззаперечно кращим. Вже на сьомому питанні майбутні педагоги мали дострокову перемогу, а команда "Без ГМО" - друге місце.

Проект «Регіональні голоси за демократію» виконується Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (далі – DVV International) та НРГО “Прес-клуб реформ” у п’яти областях України. Мета проекту – підвищити обізнаність громадськості щодо ініціатив громадянського суспільства у п’яти цільових областях шляхом якісної регіональної журналістики. Партнери проекту – організації громадянського суспільства у співпраці з журналістами ЗМІ, – віддані справі просування відкритого і активного діалогу між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року. Цільові групи проекту – це активісти громадських організацій та журналісти у віці від 18 до 35 років, що об’єдналися і працюють у тісному партнерстві.

Партнером проекту «Регіональні Голоси за демократію» на Кіровоградщині є Новоукраїнська районна громадська організація «Турбота».



Комментарии

Kyryl Gavrilenko22 октября 2015 11:30
0
Команда Not Found учится на классической специальности и педагогами не будет. Факт-чекинг у вас хромает, ребят.
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!