Четверта сесія: кандидати на посаду міського голови

25.10.15, 19:00

На четвертій сесії в рамках інформаційного медіа-марафону в Кіровоградському прес-клубі у якості спікерів взяли участь шестеро кандидатів на посаду міського голови: Андрій Табалов, Олександр Боршуляк, Сергій Михальонок, Віта Атаманчук, Андрій Максюта, Андрій Райкович. Всі учасники дискусії поділились різними були абсолютно.

Андрій Табалов: «Нині ми маємо серйозну кількість прихильників. Рейтинг партії високий – 12%. Певно саме тому відбулись численні порушення проти нашої партії. Зокрема, недотримувався режим тиші, проводилася агітація в суботу через ЗМІ. Продовжують надходити смс-повідомлення. Ці технології застосовуються для того, щоб зменшити кількість виборців.

Що стосується екзит-полу від R&B group, то він проводився з порушенням – опитування думки громадян треба робити після того, як громадяни виходять з дільниці, а не до того. Окрім цього, на дільницях відсутня інформація про кандидатів, відбувається підвіз людей до дільниць.

Однак найбільше нарікань і підозр викликає консультативне опитування щодо перейменування міста, яке проводиться. Це ширма, щоб рахувати кількість підкуплених голосів. У мене немає доказів, але є певні факти. Це соціологічне опитування незаконне, воно не має жодної юридичної сили, а міська рада порушила Конституцію. Бо це опитування, як мінімум, не повинне проводитися на території виборчих дільниць».

Олександр Боршуляк: «Я думав, що ми зробимо громадянське суспільство. Пропоную зробити штаб з кандидатів і почати працювати на благо міста. Нині люди зрозуміли, що до влади йдуть ті, у кого є кошти і виборці розуміють, коли вони прийдуть до влади треба буде «відбивати» ці гроші. А люди не хочуть нам вірити, не йдуть на вибори, фактично, плюють нам в обличчя. Громадянська свідомість не піднялася. Я передавав агітаційні листівки людям з рук в руки. Мені кидали їх в обличчя і казали, що вас всіх треба вішати».

Сергій Михальонок: «Я вже говорив про те, що відбувалися порушення. Думаю, найбільші будуть ближче до вечора, до закриття дільниць. Триває жорстка боротьба, немає визначених лідерів. Багато порушень пов’язані із недосконалістю законодавства. Навіть деякі з кандидатів на посаду міського голови порушують закон. Так, наприклад, на одній з дільниць, кандидат на міського голову заповнював бюлетені не в кабінці, а прямо на урнах. А низька явка, бо немає довіри».

Віта Атаманчук:
«Найбільше нарікань щодо опитування. Проводиться за рахунок міського бюджету. Це повна профанація. Ми проїхали кілька десятків дільниць. Я сама проводила експеримент. Проголосувала на одній дільниці і могла проїхати на інших дільницях проголосувати, всього на кількох дільницях у нас просили паспорти. Це опитування – бездумне, безвідповідальне використання коштів платників податків. А низька явка, бо люди не вірять владі і на це є причини – країна доведена до зубожіння. Тож кожен кандидат має подумати, скільком виборцям дав шанс повірити в себе».

Андрій Максюта
: «Активні порушення були протягом трьох останніх днів. Ми побачили дію адмінресурсу. Почнемо з 23 жовтня – організації дебатів і самі дебати. Чим гірший я і інші кандидати на посаду міського голови, яких не запросили на ці дебати. Все було організовано навколо одного, провладного, кандидата. Що заважало долучити до дебатів ще одного кандидата, який приїхав того дня у студію. Я кажу про пана Боршуляка. Це могло зіпсувати картинку одному кандидату, навколо якого об’єдналися непорядні люди, які вирішили що вони будуть «призначати» міського голову? От завтра і побачимо, які рейтинги тих обраних кандидатів.

Далі ще один факт. 23 жовтня зранку дивним чином всі сіті-лайти Максюти у місті зникли, а 24 жовтня, у день тиші, раптом сіті-лайт з’явився. А от сіті-лайти інших кандидатів висіли постійно, їх ніхто навіть не намагався зняти. Це плювок в «обличчя» суспільства.

Що стосується опитування. Воно відбувалося не за межами дільниць. А на їх території. Це понад 60% дільниць. На деяких дільницях я брав по кілька опитувальних листків, їх вільно віддавали. Ми не зафіксували підкуп і порушення, але з якимись списками були ті люди, які проводили опитування. Ті списки вони кудись ховали. Окрім цього, ми отримали купу смс. Я заявляю, що адмінресурс зробив все, що міг. Ми думаємо, що будуть фальсифікації увечері і вночі, готуємось цьому протистояти. Я провів кампанію чесно, порядно, за свої кошти. Говорив про те, що думаю і говоритиму. Опитування вважаю незаконним. Це викинуті на вітер кошти».

Андрій Райкович: «Я не цураюся працювати з владою. Я все робитиму для того, щоб наша держава розбудовувалася. Ми теж фіксували порушення, штаб над цим працює. Ці випадки поодинокі. Не думаю, що вони можуть вплинути на результати виборів».

Інформаційний медіа-марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!