Вибори розпочались: перші думки

25.10.15, 9:23

Першою інформаційною сесією розпочався сьогодні, 25 жовтня 2015 року прес-марафон у Кіровоградському прес-клубі.

До участі у першій сесії були запрошені у якості спікерів керівники кіровоградських міських виборчих штабів різних партій, а також кандидатів у депутати у Кіровоградську міську раду.

Голосування, за інформацією, яка надійшла на 9.00, практично всі дільниці відкрились вчасно. Але, наприклад, дільниція № 350845 (вул Тореза, Кіровоградське автотранспортне підприємство) відкрилась із запізненням у 15 хвилилн, при тому, що виборці зібрались під дверима приміщення до 8 години ранку.

Також є інформація про порушення у області. Сергій Михальонок, керівник штабу партії Громадський рух "Народний контроль", повідомив, що на дільниці у с.Підгайці Кіровоградського району, перш ніж отримати бюлетень, виборець має взяти талончик, що, безперечно, не відповідає чинному законодавству.

Багато нарікань викликають бюлетені для голосування, адже надруковані вони таким чином, що текст читається дуже важко і, особливо літнім людям складно розібратись у тому, що саме там надруковано. Зокрема, саме на цьому наголошував представник партії "Рідне місто" Генадій Осетров.

Керівник обласної організації ПП "Блок Петра Порошенка "Солідарність" Костянтин Яринич, який прєднався до прес-конференції, повідомив, про виявлені порушення на спеціальній виборчій дільниці № 350885 (Центральна міська лікарня, вул. Фортечна, 1), де на 9 годину ранку були видані бюлетені для голосування не лише за кандидатів на посаду міського голови, але й за дпетутатів до районної та міської рад тим виборцям, які не прописані у цьому окрузі. Зважаючи на те, що загальна кількість виборців на цій дільниці - близько сотні, 40 виданих бюлетенів можуть суттєво вплинути на результати виборів.

Інформаційний марафон проходить в рамках проекту "Молодь обирає", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!