"Зірка" очолила турнірну таблицю

02.11.15, 10:00

Перед найважливішим поєдинком із «Гірником» тренерський штаб «Зірки» зіткнувся з певними кадровими проблемами.

Напередодні зустрічі серйозну травму на тренуванні отримав Артем Щедрий, який вибув на тривалий час. Олександр Кучеренко відчував нездужання, а Олексій Чичиков, Григорій Баранець, Максим Ковальов та Ярема Каваців не до кінця позбулися наслідків невеликих ушкоджень.
Тим не менш, всі вони, крім Каваціва, вийшли у стартовому складі, розуміючи всю важливість цього протиборства. На щастя, повернувся в основу Владислав Лупашко, що через дискваліфікацію пропускав кубковий поєдинок з «Олександрією». Цього разу на лаві запасних залишився Олег Допілка, а справа в обороні розташувався Дмитро Фатєєв. Місце травмованого Щедрого зліва передбачено зайняв Мостовий, а на вістрі атаки грав Локтіонов.

Вже на 2-й хвилині небезпечний простріл зліва виконував Бацула, але захисникам господарів вдалося винести м’яч на кутовий. Після подачі зі стандарту голкіпер «гірників» Ганев впевнено зіграв на виході. Практично тут же Чичиков пробивав у дальній кут, але цей удар був заблокований гравцями оборони. «Зірка» відразу ж захопила ініціативу та повела атаки на ворота конкурентів, більше діючи лівим флангом, де наполегливо грали Бацула і Чичиков. Ну а «Гірник» першу третину тайму майже не переходив на половину поля гостей.
І лише на 15-й хвилині підопічні Геннадія Приходька провели свій перший гострий випад, коли після подачі справа пробивав головою Сітало, але поруч зі стійкою воріт Паста. Господарі активізувалися та вивели до воріт Нудного, але хавбека «Гірника» на мить випередив Кучеренко. Наші суперники намагалися застосовувати високий пресинг, не дозволяючи кіровоградцям швидко переходити від оборони до атаки. А в нападі у «гірників» дуже наполегливо діяв Артем Сітало, змушуючи наших захисників постійно бути напоготові.
Надалі гра перейшла в позиційне русло зі значною кількістю боротьби в середині поля при мінімумі небезпечних дій біля воріт обох команд. Можна виділити простріл Ямполя праворуч, коли Паст забрав м’яч біля ближньої стійки. На 27-й хвилині в різкий підкат проти Гвоздевича пішов Мостовий і заробив перше попередження в зустрічі. Втім, штрафний справа Ямпіль виконав невдало. А через дві хвилини Максим Ковальов, перериваючи небезпечний простріл Ямполя, ледь не зрізав м’яч головою у власні ворота. На щастя, Паст свого центрального захисника підстрахував і перевів м’яч на кутовий.
Поступово ігрова ініціатива перейшла до «Гірника», який зробив ставку на флангові атаки з подальшими передачами в штрафний на Сітало. Правда, частіше м’яч ставав легкою здобиччю захисників і голкіпера «Зірки». У нашої команди до ударів справа не доходила, а наша центральна лінія більше займалася руйнівними діями. Втім, і «гірники» швидкістю і нестандартними ходами своїх нечисленних уболівальників не балували. Ось у такій неквапливій і обережній манері, з невеликою кількістю небезпечних моментів, пройшла друга частина першого тайм, що завершився нульовою нічиєю.

Друга половина зустрічі почалася веселіше. Причому, це відбулося за рахунок більш швидких дій гостей. «Зірка» заробила кілька кутових, змусивши попрацювати оборону «Гірника» та голкіпера Ганєва. На 51-й хвилині кіровоградцям вдався відмінний контрвипад, в ході якого м’яч в штрафному отримав Мостовий. На жаль, найсильніший постріл нашого хавбека самовіддано заблокував Гвоздевич. Господарі відповіли своїм найнебезпечнішим моментом. Після подачі кутового, вигравши боротьбу на другому поверсі в нашому штрафному, головою пробивав Баєнко: м’яч пройшов у лічених сантиметрах від правої стійки воріт Паста, який лише супроводжував цей постріл поглядом. Через дві хвилини вже Ямпіль двічі переклав м’яч з однієї ноги на іншу і в підсумку вистрілив трохи вище поперечини.
Незабаром тренери обмінялися замінами, коли у господарів вихованця олександрійського футболу Боровського замінив Сантрапинських, а у «Зірки» замість Мостового, що мав «гірчичник», на поле вийшов Допілка. При цьому Фатєєв і Бацула змінилися на флангах.
На 60-й хвилині перспективна атака «Зірки», за участю Локтіонова та Бацули, з наступною передачею на Чичикова, була в останній момент зупинена захисниками «Гірника». Після цього команди знову грали між штрафними з оглядкою на власні тили, явно побоюючись допустити помилку.
На жаль, на 65-й хвилині, пробиваючи по воротах, отримав пошкодження Григорій Баранець, якого замінив Олександр Акименко. І тут стався цікавий епізод, який вплинув на подальші 15 хвилин гри. Лайнсмен і 4-й арбітр дозволили ввійти Акименку в гру, хоча Баранець ще не залишив поле. І хоч помилилися арбітри, арбітр в полі тут же показав Олександру жовту картку. Це попередження стало найшвидшим в історії «Зірки»…
І тут «Зірка», як-то кажуть, завелася. Вже через хвилину Акименко своєю активністю змусив порушити правила Григорика, який отримав заслужений «гірчичник». Потім багатоходова комбінація завершилася ударом метрів із 9-ти Акименка, але Ганєв перевів м’яч на кутовий. Після подачі зі стандарту в штрафному господарів виникла паніка, м’яч заметушився і його нарешті переправив у сітку Локтіонов! Але, на жаль, арбітр зафіксував справедливий офсайд у нашого кращого бомбардира. В одній з наступних атак, на 77-й хвилині, небезпечний навіс на дальню штангу Бацули суперники перевели на кутовий. Подача з кута поля призвела до невдалого виходу з воріт Ганєва, а після удару і рикошету, м’яч, зрадницьки для нас, перелетів через поперечину. Трішки пізніше відмінна комбінація за участю Бориса Баранця і Бацули завершилася прострілом вздовж воріт Допілки, але Ганєв у ці хвилини грав надійно. На 79-й хвилині Олексій Чичиков в боротьбі з Григориком заробив штрафний ближче до лицьової лінії. Простріл Бацули знайшов ногу Ковальова і після прицільного удару останнього м’яч розминувся з лівою стійкою в лічених сантиметрах.

На останню п’ятихвилинку Сергій Лавриненко замість Романа Локтіонова кинув у бій Олександра Деребчинського. На 85-й хвилині суперник відмахнувся від Бацули, який прийшов до тями й кинувся в жорсткий стик, який арбітр «оцінив» попередженням. А ще через дві хвилини господарі поля наполегливо вимагали пенальті після подачі до штрафного майданчика.
У компенсовані до основного часу матчу 4 хвилини хороший момент мав Ямпіль, що пробивав з лінії штрафного, але нудьгуючий практично весь другий тайм Паст, команду виручив. Трохи пізніше, після подачі зліва, не зовсім вдало головою пробивав Деребчинський, що мав шанс стати героєм цього напруженого протистояння. «Зірка» ще встигла відповісти своїм конрвипадом, який не без зусиль ліквідували захисники «гірників», після чого пролунав фінальний свисток.
Підводячи підсумки цього протиборства, потрібно відзначити, що після невеликої переваги в першому таймі, підопічні Сергія Лавриненка мали солідну перевагу в другій половині гри, створили цілий ряд гольових моментів, але своїми шансами не скористалися. Та й Фортуна була на боці господарів поля. Так що нічийним результатом радше мають бути задоволені футболісти «Гірника». На післяматчевій прес-конференції обидва головних тренери відзначили, що команда, яка забила б гол першою, вірогідніше всього і перемогла б.
І коли стали відомі всі результати туру, з’ясувалося, що «Зірка» в підсумку таки стала переможцем першого кола. Адже тернопільська «Нива» здобула героїчну нічию в гостях у поєдинку з «Оболонню-Бровар» – 2:2. Тепер кияни не матимуть переваги перед кіровоградцями в наступному турі, коли 7 листопада в Києві відбудеться битва лідерів першої ліги, в якій «пивовари» прийматимуть нашу «Зірку».
Ну і одним з приємних моментів гри стало й те, що в матчі проти «гірників» Сергій Дмитрович Лавриненко, який лише два дні тому отримав тренерський «А»-диплом УЄФА, позбувся приставки в.о. Нагадаємо, що «Зірка» під керівництвом Лавриненка, зуміла перемогти не тільки в першому колі цього чемпіонату, але й в другому колі минулого.

Прес-служба ФК "Зірка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!