Висвітлення виборів - громадські організації та журналісти продовжують працювати

06.11.15, 18:00

Цієї осені, як і щоразу під час виборів, Кіровоградський прес-клуб створює майданчик для поширення якісної інформації про перебіг кампанії, кандидатів, що змагатимуться за голоси кіровоградців, громадські ініціативи, спрямовані на активізацію виборців та моніторинг порушень. Здійснювати цю діяльність якісно вдалось завдяки проекту «Молодь обирає!», підтриманого Фондом сприяння демократії Посольства США в Україні.

Про це йшлось на прес-конференції, яка підсумовувала результати проекту.

У рамках проекту було також створено перший в Україні мобільний додаток «Помічник виборця», який користувачі могли безкоштовно завантажувати на мобільні пристрої. Керівник проекту Ольга Гріднєва говорить, що, незважаючи на те, що при розробці і команда проекту, і фахівці кіровоградської IT-компанії "Онікс" орієнтувалися переважно на молодь, продукт був популярним і у більш дорослого населення. Такий висновок можна зробити, зокрема, опосередковано, зважаючи на статистику завантажень: більше уваги додатку приділяли користувачи пристроїв, що працюють на базі IOS, в той час як за даними численних досліджень власники смартфонів і планшетів на базі Android - молодші.

- Певні складнощі були із строками. Для того, щоб реалізувати все вчасно, і вкластися у надзвичайно стислі строки цього виборчого процесу, довелось постаратися всім. Проте, програма зпроектована таким чином, що вподальшому можна буде її адаптувати під нові вимоги законодавства і під нових учасників перегонів,- говорить Ольга Гріднєва.

На жаль, до другого туру, якій відбудеться вже 15 листопада, цього не станеться.

Проте, Прес-клуб продовжить традицію інформаційних марафонів. У день виборів у прес-клубі можа буде дізнатися актуальну інформацію про те, як триває голосування, а кіровоградцям, та, власне всьому світу, інформація буде доступна завдяки трансляції Кіровоградського Інтернет-телебачення.


Проект буде здійснено за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.


Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!