Політична дискусія: триває голосування у другому турі місцевих виборів

15.11.15, 14:00

Кандидат на посаду міського голови Кіровограда Андрій Райкович повідомив, що ситуація на дільницях в цілому спокійна, якихось подій, які загрожують виборам не виявлено. “Сподіваємось, що виборі відбудуться відкрито чесно, прозроро - відповідно до домовленості між нашими штабами”, - зазначив Андрій Павлович.

При цьому кандидат повідомив, що за даними його штабу явка є низькою і запросив виборців всеж скористатися своїм правом і йти голосувати. “Явка за даними нашого штабу на цю годину близько 12%. Для порівняння в першому турі була приблизно 16%”, - сказав Райкович.

Євген Патруль (громадянська мережа “ОПОРА”) натомість відмітив, що є й такі дільниці де вже встигло проголосувати 95% виборців – на малій дільниці у психоневрологічному інтернаті. Звичайно, там і кількість виборців невелика – всього 211 виборців, але насторожує інцидент – голова цієї ДВК забороняла представникам ОПОРИ знімати, мотивуючи це загрозою фальсифікацій.

Нагадаємо, марафон відбувається в рамках проекту «Регіональні Голоси за Демократію», підтриманого Міністерство Закордонних Справ Німеччини. Всі інформаційні сесії транслюватиме он-лайн Кіровоградське Інтернет-телебачення. Остання інформаційна сесія сьогоднішного дня та заключна політична дискусія відбудеться сьогодні о 18.00.

Любов Лук'янцева і Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко
Любов Лук'янцева і Вікторія Талашкевич, фото - Олена Карпенко
Любов Лук’янцева, регіональний представник руху «Чесно»: «Ми зафіксували, що на деяких дільницях не вистачає того чи іншого майна. Оскільки воно зберігалося, ще з першого туру, на територіях дільниць, є певні проблеми. На минулих виборах ми також говорили про велику кількість бюлетенів на дільницях, які розташовані на територіях лікувальних закладів. Ми з’ясували причину – головні лікарі лікувальних закладів мали давати інформацію, скільки осіб перебуває у медичному закладі з місцевою пропискою, а вони передавали ту кількість, яка перебувала всього на території закладу. Що стосується гендерного питання. Ситуація виглядала краще, коли формувалися списки, ніж зараз. Жінок стало менше в радах, в зв’язку з тим, що скоротилася загальна кількість депутатів у радах. Якщо в попередньому скликанні обласна рада мала 12 % жінок, міська - 22-23%, то зараз навпаки, в міській раді жінок буде менше, ніж в обласній».

Довідково: Проект «Регіональні голоси за демократію» виконується Інститутом міжнародного співробітництва німецької асоціації народних університетів (далі – DVV International) та НРГО “Прес-клуб реформ” у п’яти областях України. Мета проекту – підвищити обізнаність громадськості щодо ініціатив громадянського суспільства у п’яти цільових областях шляхом якісної регіональної журналістики. Партнери проекту – організації громадянського суспільства у співпраці з журналістами ЗМІ, – віддані справі просування відкритого і активного діалогу між громадянами, ЗМІ та політиками під час виборчої кампанії до місцевих рад восени 2015 року. Цільові групи проекту – це активісти громадських організацій та журналісти у віці від 18 до 35 років, що об’єдналися і працюють у тісному партнерстві. Партнером проекту «Регіональні Голоси за демократію» на Кіровоградщині є Новоукраїнська районна громадська організація «Турбота».



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!