Фестиваль об’єднав друзів

29.11.15, 16:00

Днями на базі Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості у рамках реалізації проекту „Урегулювання конфліктних ситуацій у молодіжному суспільстві. Мова „без насилля” відбувся фестиваль „Міжкультурний діалог як основа взаєморозуміння”.

Організатори фестивалю – департамент освіти і науки, управління зв’язків з громадськістю, управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, управління освіти Кіровоградської міської ради, Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості, Громадська організація „Молодіжне громадське об’єднання „Центр”, за підтримки Інституту міжнародної співпраці Асоціації народних університетів Німеччини DVV International, Міністерства закордонних справ Німеччини, інформаційно-дослідного центру „Інтеграція та розвиток”.

Фестиваль є підсумком роботи у вищезгаданому проекті, який тривав близько двох місяців. За цей час педагоги Кіровоградського обласного ЦДЮТ та запрошені експерти проводили у стінах закладу найрізноманітніші конкурси і тренінги для лідерів та керівників євроклубів, обласного парламенту дітей, студентського самоврядування, представників національних об’єднань міста та області. На самому фестивалі була організована низка цікавих заходів завдяки креативності, наполегливій діяльності молоді та їх керівників. Працювали творчі майстерні, інформаційні та ігрові станції.
Кожен учасник переглянув і взяв участь в обговоренні документального фільму нідерландського режисера Ельса ван Дріль „Габріель повідомляє з чемпіонату світу” XII мандрівного кінофестивалю Docudays UA. Із захопленням діти проявили свої знання і вміння на тематичних станціях: акторські можливості у форум-театрі, кмітливість і винахідливість – у цікавих ігротеках, також фантазію – відкриваючи для себе секрети мистецтва виготовлення сучасних зачісок.
Керівники гуртків Кіровоградського обласного ЦДЮТ та власне учасники проекту провели майстер-класи з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. У роботі інтерактивного стенду опитування діти висловили власні думки та залишили побажання на тему: „Україна – демократична європейська країна”. На станції „Протидія насиллю” вихованці дізнались як безпечно подорожувати та влаштовуватись на роботу за кордоном.

Під час концертної програми діти продемонстрували свою сценічну майстерність у вокальних, хореографічних та літературних композиціях. Яскравим обрамленням заходу були виступи народних художніх колективів Кіровоградського обласного ЦДЮТ: студії вокального мистецтва „Антарес”, ТО молодіжного клубу „Імідж”, театру-студії „Маска”.
У підсумку фестивалю діти висловили думку, що саме діалог, взаєморозуміння та повага є основою урегулювання конфліктних ситуацій у молодіжному суспільстві.

Ликова Я.В., фахівець із зв’язків з громадськістю Кіровоградського обласного ЦДЮТ



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!