Мужні обличчя: Фотовиставка до Дня Збройних Сил України

10.12.15, 18:00

6 грудня 1991 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про Збройні Сили Ук¬раїни». Офіційно свято - День Збройних Сил України було встановлено у 1993-му році постановою Верховної Ради України від 19-го жовтня № 3528-XII.

З 4 грудня по 15 грудня 2015 року у співпраці Кіровоградського обласного художнього музею та Кіровоградської обласної організації «Об’єднання ветеранів розвідки України», яку очолює підполковник у відставці В’ячеслав Кузьмович Іванов, у фойє Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д.І.Чижевського було розгорнуто фотовиставку «Мужні обличчя», приурочену Дню Збройних Сил України.

Захист незалежності та територіальної цілісності рідної землі в усі часи був покликанням та обов'язком справжніх чоловіків. Український воїн - надійний захисник, відданий патріот і людина, для якої Честь, Свобода і Незалежність далеко не порожній звук, кожної митті це ще і ще раз підтверджують військовослужбовці, які перебувають в зоні АТО. На виставці представлені фото світлини військовослужбовців, які приймали участь у війні на сході України з квітня 2014 року по вересень 2015 року.
Унікальність цих фотодокументів полягає не тільки в тому, що вони правдиво віддзеркалюють усі жахіття війни та спартанські умови побуту захисників України. Адже їх авторами, як раз і є ці самі військовослужбовці, зокрема – вояки 3-го окремого полку спеціального призначення та 42-го батальйону територіальної оборони Кіровоградської області (з листопада 2014 року – 42-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ої окремої мотопіхотної бригади Збройних Сил України).
Окремим блоком представлені фотоматеріали полковника Сергія Олексійовича Сєнчева (08.07.1973-04.08.2014), заступника командира частини з виховної роботи 3-го полку спеціального призначення ГУР Міністерства оборони України, який перебував у зоні АТО з квітня по серпень 2014 року. Сергій Олексійович завжди був з фотоапаратом, намагався усе зафіксувати, залишилося багато знімків подій АТО знятих ним особисто, зокрема охорона та захист Донецького аеропорту.

Відзначення Дня Збройних Сил України – це данина пам’яті тисячам воїнів, які загинули в битвах за свободу, волю та незалежність України і тим військовослужбовцям, які в умовах неоголошеної війни відстоюють територіальну цілісність та суверенітет на Сході України і тому святкування цього дня набуває особливого змісту. У переддень свята з відчуттям глибокої шани і вдячності щиро вітаємо військовослужбовців з Днем Збройних Сил України! Бажаємо їм міцного козацького здоров’я, надійного родинного тилу, незламної волі в подоланні труднощів військового буття, витримки, і щоб наше українське небо було мирним і безхмарним! Слава Вам, Слава Героям України!

Олена Степанок – зав. відділом науково - просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею, дружина загиблого 26 січня 2015 року під Дебальцевим майора-десантника Збройних Сил України, заступника командира по роботі з особовим складом 42-го мотопіхотного батальйону 57-ї механізованої бригади Володимира Степанка. Даний виставковий проект має продовження, якщо у Вас у домашньому архіві є фото світлини учасників АТО, велике прохання надсилати на електронну адресу Кіровоградського обласного художнього музею: koxm@ukr.net



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!